26 maart 2009

Rode wijn en het vrouwelijke libido

Die Italianen verzinnen toch ook van alles om de verkoop van rode wijn te stimuleren of om.......

"Red wine increases the female libido, research has found.

According to a study carried out by the Santa Maria Nuova Hospital in Florence, drinking one to two glasses of red wine a day increases female sexual desire.
The study investigated 789 Italian women aged between 18 and 50.

Drinking red wine not only helps to release inhibitions, but also has a direct effect on sexual activity.
Women who drink one to two glasses of wine a day were found to be more sexually active than those who abstain.

Dark chocolate, which is rich in antioxidants, has a similarly positive effect on the female libido."  (Bron: Decanter 24 maart)

Dit commentaar op het bericht deed me eens goed lachen:

Interesting news and, just to be on the safe side, will feed my wife a glass of port with a piece of black chocolate every evening. Who knows?! Does it work for over 50?
João Filipe Clemente, Sâo Paulo, Brasil
 

jap_wn_manga_carafe

21:23 Gepost door Vinama in Wijn en gezondheid | Commentaren (3) |  Facebook | |  Print

17 september 2007

Blijven drinken mannen! ( en de vrouwen natuurlijk ook )

Volgens een onderzoek van Harvard University (gepubliceerd in Harvard Men's Health Watch juni 2007 ) en de Alabama University verminderd het drinken van rode wijn de kans op prostaatkanker.
De stof resveratrol die op natuurlijke wijze voorkomt in de rode druivenschil ( en in de wijn komt tijdens het gistingsproces ) zorgt hier namelijk voor.

Copy of MouseIn het onderzoek van de Alabama universiteit hebben 29 van de 82 muizen dagelijks resveratrol gekeregen wat in poedervorm door hun eten was gemengd. De hoeveelheid resveratrol die ze kregen staat gelijk aan het drinken van één fles rode wijn. Na 7 maanden had 23% van de muizen die geen resveratrol kreeg prostaatkanker ontwikkeld tegenover 3% van de muizen met resveratrol (waar de prostaatkanker ontwikkeling beduidend langzamer ging ). Volgens de wetenschappers uit Alabama is dit gelijk aan 87% minder kans op prostaatkanker.

Volgens de Harvard University hebben mannen tussen 40 en 64 jaar die dagelijks 4 tot 7 glazen rode wijn drinken tot 50% minder kans op prostaatkanker dan mannen die geen rode wijn drinken. Per glas wijn daalde het relatieve risico op kanker met 6%.

Het is ook bekend dat resveratrol nog meer heilzame werkingen heeft zoals  het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid, beperken van de schade bij een hartaanval, verminderd ontstekingen in de longen en verlengt de gemiddelde levensduur. Naast wijn komt resveratrol ook nog voor in o.a.  noten, blauwe bosbes en veenbessen.

culinairVoor degene die hem nog niet kennen: "The French paradox". Al jaren geleden vroegen wetenschappers zich af hoe het komt dat in een land als Frankrijk waar goed en vooral vet gegeten wordt er in vergelijking met andere landen zo weinig hart- en vaatziektes voorkomen. Het resultaat van van het onderzoek was dus omdat de Fransen iedere dag rode wijn drinken waarin resveratrol alsmede anti-oxidanten zitten die een positief effect hebben op de gezondheid.

Resveratrol kan ook als supplement in poeder/pil vorm gekocht worden door de consument voor 0,20 tot 1 Euro per pil. Echter het is niet bewezen dat deze consumenten pillen net zo effectief zijn als de natuurlijke resveratrol in rode wijn dus ik zou zeggen drink een glas rode wijn daar heb ook meer plezier aan dan het innemen van een pilletje.  Dus Wilfried, Cheers!

resceratrol 
Bron: Wine Spectator, gezondheid.be

29 augustus 2007

Is wijn goed voor je gezondheid?

 Eerder dit jaar heb ik op een symposium met als onderwerp Pinot Noir een lezing bijgewoont van Professor Dr. Nicolai Worm. Deze man gaf een zeer interessante uiteenzetting gestaafd met gedegen wetenschappelijke onderzoeken dat iemand die iedere dag met mate alcohol drinkt minder kans heeft om te sterven dan iemand die dit niet doet.

 taglich wein
Diverse langlopende onderzoeken waarin men gedurende 10-15jaar tienduizenden mensen gevolgd hebben leverden het volgende resultaat:
- met 32gr alcohol inname per dag (1 glas=12gram) heb je 30% minder kans om te sterven ten op zichte van iemand die niet drinkt. Voor vrouwen is dit 24gr.

Een man die dagelijks 100gr alcohol drinkt loopt hetzelfde risico als een man die niet drinkt. ( ik denk dat dit wel materie voor een discussie is! )Voor een vrouw ligt dit op 40gr.


Volgens Dr. Nicolai Worm:nicolai worm
- verminderd alcohol de kans op diabetes
- verhoogd alcohol het cholesterol HDL ( High Density Lipopoprotein ) en verlaagd het Cholesterol LDL (Low)  wat het hart beschermd
- remt alcohol trombose af, het voorkomt bloedklonters 
- verminderd alcohol ontstekings risico's
- verbeterd het de sensibiliteit voor insuline

Daarnaast krijgen wijndrinkers veel polyphenolen binnen die een belangrijke rol spelen als anti-oxydant ( vertragen van het verouderingsproces van de bloedcellen).

Zijn 'message" was; drink regelmatig, drink iedere dag, maar met mate.

Ik zou zeggen geef die man een glas wijn en neem er zelf ook een paar.

09 augustus 2007

Wijn dood slechte bacterieën in de mond en keel.

tanden

Een onderzoek aan de universiteit van Pavia in Italië heeft aangetoond dat zowel rode als witte wijn een preventief effect hebben bij de aanmaak van de streptococci bacterie. Deze bacterie veroorzaakt tandplak, gaatjes en een schrale keel. De studie is gepubliceerd op 11 Juli in de "Journal of Agricultural and Food Chemistry". Volgens deze study heeft wijn dezelfde werking op deze bacterie als appels, thee en champignons.

20:01 Gepost door Vinama in Wijn en gezondheid | Commentaren (0) |  Facebook | |  Print