18 juli 2013

Wijntip voor de Tour de France etappe van Gap naar de Alpe-d’Huez

alpe d’huez(AP Photo/Laurent Cipriani)


Alpe-d'Huez, de mytische beklimming met de vele haarspeldbochten waar in de verste verte geen wijngaarden te bekennen zijn dus wat doe ik met mijn wijntip van vandaag? Dan maar op zoek naar een berglikeur of een andere sterke drank dacht ik maar ook hier is helemaal niks van te vinden op deze berg.

Of is door het grote aantal toeristen tijdens de beklimming van de Ronde van Frankrijk de officiële drank op deze berg misschien soms bier? Een frisse pint in de Franse zon terwijl men op het peleton wacht gaat er namelijk altijd wel in. Of zitten de toeschouwers misschien met hun glas Pastis op de wielrenners te wachten?

De klimpartij van 14km lang tot een hoogte van 1800 is een helse klus. De winnaar van vandaag zal zeker met zijn ploeggenoten een koel glas Champagne drinken maar als het aan mij ligt verdienen alle wielrenners die de Alpe d’Huez bedwingen een goed glas Champagne. Zo zijn er ook sporten waar men op het podium het ritueel heeft flessen Champagne leeg te spuiten. Ooit is dit begonnen in de autosport toen de Grand Prix Formule 1 in Reims plaatsvond en de winnaar een super grote fles Champagne kreeg van een plaatselijke producent.

De meest gedronken drank van de Alpe d’Huez zal ongetwijfeld water zijn want alleen al als er aan denk dat ik deze berg zou moeten op fietsen krijg ik al dorst. Santé!  

(Dit bericht is geschreven voor en uitgezonden door MNM radio in het programma 'Tour of beauty')  

12:45 Gepost door Vinama in Algemeen | Commentaren (0) | Tags: alpe d’huez |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.