04 juli 2013

Wijntip voor de Tour de France etappe van Aix-en-Provence naar Montpellier

De renners rijden vandaag door de Provence, één van de zonnigste regio’s van Frankrijk. Die overdosis zon wordt niet alleen gewaardeerd door de toeristen die deze streek tussen de Middellandese zee en de Alpen iedere zomer in grote getallen bezoeken maar ook door de druiven in de wijngaarden. Druiven zoals grenache, cinsault en mourvedre. De Provence staat wereldwijd bekend om zijn kwalitatieve rosé’s en de vraag hier naar neemt  dan ook ieder jaar toe. 88% van alle wijn die hier gemaakt wordt is rosé wat staat voor maar liefst 111 miljoen flessen.

rosé,provence,côtes de provence

 (foto ©Vinama)

Côtes de Provence rosé heeft typisch een zeer bleke rosé kleur.  Aangezien het sap van de druif kleurloos is wordt de kleur van de rosé bepaald door de lengte van de inweking van het druivensap met de schillen van de rode druiven. Bij het proeven vind je in de geur en smaak rood fruit zoals aardbeien, frambozen, perzik en frisse citrustoetsen. Rosé uit de Provence drink je het beste van het meest recente jaar en doe astjeblieft geen ijsklontjes in je glas rosé want de wijnmaker heeft een eindprodukt gemaakt wat niet moet worden verdunt met ijskoud water.

Rosé uit de Provence is synoniem voor ongecompliceerd, eerlijk en vooral veel plezier. Ik zou zeggen ontkurk die fles rosé maar en geniet van het prachtige landschap waar de Tour vandaag doorheen rijdt.

Santé!

(Dit bericht is geschreven voor en uitgezonden door MNM radio in het programma 'Tour of beauty')

13:00 Gepost door Vinama | Commentaren (0) | Tags: rosé, provence, côtes de provence |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.