14 oktober 2012

Zin om bij onze wijnclub Commanderij Brussel te komen?

DSC_0338.JPG

De Commanderij Brussel start als één van de veertig wijnclubs van de Vlaamse Wijngilde weer een nieuw seizoen. Voor de wijnliefhebbers uit Brussel en al haar randgemeentes zullen er zeven leerrijke maar vooral gezellige proefavonden georganiseerd worden aan de rand van Brussel in Groot-Bijgaarden. Daarnaast staat er tevens een reis naar de Loire streek op het programma in de lente van 2013.  

Net als vorig seizoen toen we uit Bordeaux de Grand Cru Château Palmer uit Margaux mochten verwelkomen komt nu Claire Villars van Château Haut-Bages Libéral, Grand Cru uit Pauillac, een uitgebreide degustatie verzorgen. Ook komen Hermitage & Crozes Hermitage dit seizoen aan bod alsook de topwijnen uit Duitsland, wijnen uit Abruzzo (IT), Argentinië en de minder bekende Bourgogne namelijk de Côte Chalonaise.

Eric Merny, wijnmeester Commanderij Brussel: “Normaliter proeven we altijd op vrijdagavond maar deze keer komt er op zaterdagavond 20 oktober een afgevaardigde van de Spaanse wijnregio Rias Baixas naar België om de wijnen van deze appellatie aan ons voor te stellen. Deze voor velen onbekende streek in het Noorden van Spanje maakt hoog kwalitatieve wijnen die internationaal steeds meer waardering krijgen en we verheugen ons daarom ook op zijn bezoek”. 

We hebben nog enkele plaatsen vrij dus kom op 20 oktober samen met ons proeven zodat je zelf eens kunt ervaren hoe het er in de Brusselse wijngilde aan toegaat?. Bevestig je aanwezigheid voor 20 oktober via e-mail naar oleenders@vinama.be.

DSC_0382.JPG

Commanderij Brussel is een wijnclub waarin iedere wijnliefhebber welkom is. Iedereen die graag een glas wijn drinkt in een gezellige en ontspannen sfeer en dit plezier met anderen wil delen. Door middel van thema-avonden over bijvoorbeeld een bepaald wijnland, wijnstreek, druivenras of wijndomein kunt je tijdens het proeven ook nog je kennis verdiepen door de uitleg van ervaren wijnliefhebbers. Onze wijnclub is er dan ook trots op dat de nieuwe nationale voorzitter van de Vlaamse Wijngilde, Eric Merny, deel uitmaakt van de Commanderij Brussel.

Voor meer informatie zie www.com-brussel.be

14:21 Gepost door Vinama in Wijn proeverij | Commentaren (0) |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.