02 september 2012

Tweede reeks Apéros Vintage de Bordeaux 2012 begint nu in België

glazen apero vintage de bordeaux.jpg

Enkele maanden geleden in mei heb ik samen met een tiental andere wijnprofessionals een 450 Bordeaux wijnen blind geproefd voor de “Bordeaux Coups de Coeur”. Droge witte, rose, schuim-, rode en zoete witte wijn, alles is de revue gepasseerd. Uit deze wijnen die allemaal in de Belgische detailhandel/supermarkten verkrijgbaar zijn hebben we een tachtigtal wijnen geselecteerd die kwalitatief boven de andere uitstaken. Dit om de consument een eenvoudige leidraad te geven bij het kiezen van een Bordeaux wijn. Deze wijnen zijn allemaal gepubliceerd in een handig klein boekje formaat broekzak.

Het is een misvatting dat een Bordeaux wijn per definitie rood is, duur is, een Grand Cru is en enkel voor speciale gelegenheden is. In de 80 geselecteerde wijnen met een prijs vanaf 4,00 Euro to 20,00 Euro zitten zoveel interessante prijs/kwaliteits  verhoudingen dat je ze zelf toch echt eens moet proberen. En dat kan tijdens de Apéros Vintage de Bordeaux avonden die er weer zijn zoals ieder jaar maar naast Brussel en Antwerpen zijn ze dit jaar ook in Leuven en Gent. En waarom ‘Vintage’? Omdat de wijnen die als Vintage worden voorgesteld dat modebestendige, tijdloze kantje hebben dat niet weg te denken is uit de geschiedenis van het bordeauxgebied. Zij maken deel uit van het heden en de actualiteit zonder de traditie te verloochenen.

bordeaux

Tijdens deze “after-work” avonden worden er op een trendy locatie tussen 18:00-21:00+uur ontelbare flessen Bordeaux wijn opengetrokken. Een tiental verschillende wijnen van de ‘Bordeaux Coups de Coeur’ selectie worden per glas geschonken en voor live muziek of een swingende DJ set wordt gezorgd. Toegang is gratis en je krijgt er nog een mooi design wijnglas bij alsook het boekje met alle Coups de Coeur de Bordeaux.  

Ook worden er twee gratis initiaties van een half uur in Bordeaux wijn door mijzelf gegeven waarin we uiteraard samen meerdere wijnen proeven. Inschrijven op voorhand voor de initiatie is verplicht via de events Facebook pagina van Bordeaux wijnen : https://www.facebook.com/bordeauxwijnen

Voor een indruk van de eerste reeks avonden in juni kijk hier maar eens dan zie je mij ook nog voorbijkomen:

 

Apéros Vintage de Bordeaux 2012 avonden:

Woensdag 5 september in Hungaria

Baron d’Eynattenstraat,

3000 Leuven

(Bus Vaartkom)

Concert Up High Collective  

 

Woensdag 12 september in Soho Winebar

Marnixplaats 6, 2000 Antwerpen

(Tram De Vrière of Geuzenstraat)

Concert Nathan Ambach

 

Woensdag 19 september in Vooruit                  

Sint-Pietersnieuwstraat 23

9000 Gent

(Bus Zuid)

Olivier Tjon DJ set

 

Woensdag 26 september in Bar du Marché 

Alphonse De Witte straat 12

1050 Brussel

(Tram Flagey)

Concert Anoo


Het boekje met alle Coups de Coeur de Bordeaux kun je ook downloaden: http://www.bordeaux.com/documents/bordeaux-Belgianselecti...

(Dit artikel is geschreven voor De tafel Van Tine, www.detafelvantine.be )

19:45 Gepost door Vinama in Bordeaux | Commentaren (1) | Tags: bordeaux |  Facebook | |  Print

Commentaren

Dank voor de tip! Antwerpen staat in mijn agenda.

Gepost door: Bob | 03 september 2012

De commentaren zijn gesloten.