08 april 2012

Laat kunstenaars Chablis wijn drinken en…..

…vraag ze vervolgens om hun vrije expressie los te laten en een kunstwerk te maken wat uitdrukt wat ze net in het glas hebben geroken en geproefd. 

Het ‘art’istieke en Chablis zijn de twee elementen die met elkaar verstrengeld worden op 23 april in het Kwint, met de eerste editie van de campagne “When Chablis meets Art”, georganiseerd door het Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne (BIVB).

Een twintigtal masterstudenten van twee kunstscholen – KASK in Gent en de ESAPV in Bergen – heeft voor een presentatie-degustatie van Chablis voor de Belgische pers en wijnprofessionals, artistieke werken gecreëerd in verschillende disciplines, met als gemeenschappelijke inspiratiebron: de degustatie van Chablis.

Hun werken worden op 23 april onthuld in het Kwint. Een jury waarin onder andere journalisten, sommeliers, ... zetelen zoals ondergetekende Vinama, geleid door Willy Van den Bussche (Beaufort 1), zal de werken selecteren die het karakter van de gedegusteerde wijnen het beste weergeven. U zult zelf kunnen oordelen.

chablis vinama.jpg

Puur, zo worden de Chablis wijnen vaak getypeerd. De definitie van ‘puur’ is iets wat waar, oprecht, zuiver, vlekkeloos, trouw aan zijn eigen natuur is.

Tijdens het evenement kunt u ook een mooie selectie Chablis wijnen proeven, in het gezelschap van de verantwoordelijken van het BIVB. Het zal een kans zijn om na te gaan in hoeverre de vinificatie, in Chablis, verheven is tot het artistieke niveau. En om zelf de vinger, of liever het gehemelte, te leggen op de verscheidenheid aan cuvées, die allemaal de authenticiteit van de terroirs uitdragen.

Dacht u alles te weten over de Chablis? Kom de rest ontdekken op 23 april ... Ontdek en proef de puurheid, de mineraliteit en het unieke karakter van deze wijnen.
Tot dan zou ik zeggen!

Plaats:
KWINT, Een adembenemend panorama, een uniek kader op de kunstberg.
Het restaurant bevindt zich in het hartje van het Brussels Congrespaleis. Kwint werd ontworpen door Arne Quinze, één van de meest internationale Belgische designers. http://www.kwintbrussels.com/nl/

Inschrijven:
Stuur een e-mail naar Odile.vanoverschelde@sopexa.com  
De plaatsen zijn beperkt dus wacht niet en schrijf je in. 

restaurant kwint.png

16:02 Gepost door Vinama in Wijn proeverij | Commentaren (0) |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.