14 augustus 2011

Restaurant Gourmandin in Beaune, Bourgogne

gourmandin restaurant beaune bourgogne.jpg

Voor de twee keer gegeten in Gourmandin in Beaune en weer is het goed bevallen. Ik ga hier voor de klassieke Bourgondische gerechten zoals hun heerlijke jambon persillé, de welbekende escargots de Bourgogne, of oeufs pochés en meurettes (gepocheerde eieren in rode wijn met spekjes). De  'quenelles de brochet maison', coulis de crustaçés (quenellen van snoek) zijn een aanrader. Alles is vrij eenvoudig op het bord gepresenteerd maar het smaakt allemaal zoals het moet smaken. Het restaurant is opgedeeld in drie delen die ieder hun eigen inrichting hebben. Kom je binnen dan sta je in een brasserie stijl gedeelte, loop je verder naar beneden ziet het er wat gesofisticeerder uit en boven zit je in een soort atrium. De bediening is op zijn Frans maar correct.

Domaine Hubert Lamy 2009  St. Aubin 1er Cru Derriere Chez Edouard.jpg
2009 Domaine Hubert Lamy St. Aubin 1er Cru Derriere Chez Edouard

Er staan een twaalftal flessen wijn open die per glas besteld kunnen worden en de wijnkaart heeft een enorme selectie Bourgogne wijnen waar de wijnliefhebber zijn ei wel kwijt kan.

 le gourmandin restaurant beaune.jpg

Le Gourmandin
8 Place Carnot, 21200 Beaune
Tel: +33 (0)3 80 24 07 88

16:06 Gepost door Vinama in Restaurants | Commentaren (2) |  Facebook | |  Print

Commentaren

Denk je dat ik hem bij mijn RestaurantsZonderpretentie mag zetten ?

Gepost door: Rick | 14 augustus 2011

Zeker zonder dikkenek maar het enthousiasme ontbreekt een beetje. De eigenaresse was aanwezig in de zaal maar echt veel meerwaarde had ze niet. Wel een een eerlijke keuken.

Gepost door: Vinama | 15 augustus 2011

De commentaren zijn gesloten.