16 juli 2011

Italiaans restaurant Caffè al Dente, een echte aanrader voor de wijnliefhebber

restaurant caffè al dente italiaans italienne italian ukkel uccle brussel bruxelles.jpg

Zo vaak had ik in mijn gedachten dit artikel al geschreven dat ik op een gegeven moment echt dacht dat ik het ook al gepubliceerd had. Toen ik er zelf naar zocht op mijn wjinblog en het niet kon vinden werd het duidelijk, of ik begin dingen te verbeelden (of te vergeten) of is het omdat ik een dagje ouder wordt?

Wat heb ik een heerlijke avond doorgebracht in Caffè al Dente in Ukkel, Brussel. Aanbevolen door een  andere wijngek (dank je Roeland) gingen we met z'n tweeën op pad naar Ukkel. Het restaurant is vrij klein met een open keuken waarin twee Italiaanse mama's met de pannen bezig waren. De beperkte menukaart staat op een lang zwart bord tegen de muur. Maximaal twee à drie anti-pasti en even zoveel keuze in pasta. Eén hoofdgerecht , kaas en een drietal desserts. Beperkt zoals ik al schreef maar toch voor elk wat wils. De gerechten worden geserveerd in alle eenvoud op een soort kantineborden zo van dik simpel wit porcelein maar het is niet de presentatie die hier belangrijk is maar de smaak en dat zit hier wel goed. Uitstekend zou ik zelfs zeggen, en zeer authentiek alsof ik in Italië ben. De pasta was super, het vlees boterzacht en de wijn grandioos.

barolo andrea oberto vigneto rocche 2000 la morra docg.jpg

Ik ben nog geen ander restaurant tegengekomen in België met zo'n enorme Italiaanse wijnkaart. De eigenaar heeft naast het restaurant een wijnwinkel en al zijn wijnen kun je in het restaurant aan winkelprijs bestellen met slechts 10,00€ daar bovenop. Niks geen 1, 2, of drie keer over de kop met de wijnprijs in dit restaurant. Heerlijk, laat maar komen die fles(en). Ik wou een ietwat oudere Barolo dan op de kaart te vinden was maar daar wist de eigenaar wel raad mee. Hij had nog iets wat niet op de kaart stond namelijk een mooie 2000 liggen van Andrea Oberto, Vigneto Rocche La Morra (89,00€). Op goed vertrouwen zijn advies gevolgd en gelukkig maar want het was een heerlijke Barolo. Tussen de moderne en traditionele stijl, een complexe snuffelwijn met een stevige ronde aanzet en de tannine begint te ronden. Een terroirwijn met een lange afdronk die nog een enorm potentieel heeft. Ik moet dringend weer eens terug naar Caffè al Dente.

Richtprijs voor drie gangen is 50,00€ p.p.

Caffè Al Dente
1180 Bruxelles
Rue du Doyenné 85, 87
02 343 45 23

07:10 Gepost door Vinama in Restaurants | Commentaren (3) |  Facebook | |  Print

Commentaren

Blij dat het je zo goed bevallen is.
Moet er zelf ook nog eens dringend naar toe.

Heb van Andrea Oberto nog twee flessen Barolo liggen thuis.

Prijs/kwaliteit een tophuis.

Kom ze in Veltem-Beisem maar eens helpen kraken !

Gepost door: Roeland | 19 juli 2011

Met alle plezier Roeland!

Gepost door: Vinama | 20 juli 2011

Net terug uit Portugal, en al goesting in Italiaans. mooie tip !

Gepost door: Rick | 31 juli 2011

De commentaren zijn gesloten.