08 juli 2011

Vinama op Radio 2 bij Sander de Heer, VARA.

Nooit hoor ik de telefoon zo vroeg rinkelen (gelukkig niet) maar vorige vrijdag rond 08:00 was het zo ver. Met de VARA werd er gezegd van Radio 2 uit Nederland. Of ze mij wat mochten vragen met betrekking tot zware wijnflessen want er was die ochtend over dit onderwerp een artikel in de krant verschenen. Natuurlijk zei ik want je moet weten dat ik een hekel heb aan nutteloze zware wijnflessen die leeg tot soms meer dan één kilo wegen terwijl de helft ook goed mogelijk is.
Na een kort gesprek kwam de vraag of ze me die ochtend terug mochten bellen live in de uitzending "De Heer ontwaakt!" van Sander de Heer. Zo gezegd zo gedaan en nog geen half uur later had ik de regisseur van de uitzending aan de telefoon die me even later doorschakelde in de live uitzending. Het fragment kun je hier beluisteren (klik op "De Heer ontwaakt!" en het laatste fragment "Lichte wijnfles voor beter milieu").

Laat geen gelegenheid onbenut om je wijnhandelaar of wijnmaker aan te spreken over die nutteloze zware wijnflessen. Lees hier op Vinama wat ik daar over denk: Mag het een onsje wijnfles  of misschien twee minder zijn?

heavy wine bottle zware wijnfles didier dagueneau blanc 2 fumé de pouilly 2006.jpg
Onnodig zwaar gewicht van een lege wijnfles van nota bene een biologische wijndomein

22:22 Gepost door Vinama in Wijn actualiteit | Commentaren (0) |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.