15 juni 2011

Restaurant Neptune van Nicolas Darnauguilhem

Laat ik met de deur in huis vallen. Waar vindt je nog een kwalitatief vijf gangen diner voor slechts 36,00€? Dat is even diep nadenken niet waar? Jullie suggesties zullen zich misschien eerder in Frankrijk of Spanje bevinden dan in het hartje van Brussel maar daar is het toch echt te doen.

Restaurant Neptune
heeft vier maanden geleden haar deuren geopend. Het is een klein restaurant vlakbij het Flagey plein met een zevental tafels en plaats voor 20 couverts. De jonge Fransman Nicolas Darnauguilhem is de eigenaar en staat zelf in de open keuken van waar hij op een viertal gaspitten (van het type huiskeuken tafelmodel) heerlijke dingen op tafel zet. Oorspronkelijk wou Nicolas, die zijn scholing in de Hotelschool van Lausanne heeft genoten, een wijnbar openenen maar het is uiteindelijk een klein restaurant geworden en gelukkig maar want hij kan fantastisch koken.

restaurant neptune dard et ribo saint joseph blanc 2009 white natuurlijke wijn natural wine.JPG

Het restaurant, gelegen op een hoek van een drukke straat, is qua inrichting één en al eenvoud. Verwacht geen fancy dingen maar eerder een back to the basics sfeer. Op aanraden van een vriend (dank je Hugo), die me een week eerder aan Nicolas Darnauguilhem had voorgesteld tijdens het Salon van de Natuurlijke wijn, had ik afgelopen weekend een tafeltje gereserveerd. Er wordt een vast menu geserveerd in Neptune dus er is geen keuze. Vijf gangen voor het diner en drie gangen voor de lunch.
De wijnkaart is een zwart bord tegen de muur met daarop enkel natuurlijke wijnen  waarvan de meeste rond de 35,00 à 45,00 Euro geprijsd zijn.  Mocht je hierin je weg niet kennen dan geen nood want de chef adviseerd je dan persoonlijk. Het is een interessante wijnkaart waar ieder wel iets naar zijn gading kan vinden. Ik twijfelde tussen een rode Gramenon en de witte Saint-Joseph 2009 van Dard & Ribo (60€) die het uiteindelijke geworden is gezien de gerechten in het menu. De wijn werd netjes gekaraffeerd geserveerd.

Na een amuse van warme bouchot mosselen met een peterselie emulsie kwamen er vijf heerlijke gerechten voorbij.

restaurant neptune 1 brussel bruxelles Féra du lac Léman pochée dans un bouillon de légumes.jpg

Féra du lac Léman pochée dans un bouillon de légumes

restaurant neptune 2 brussel bruxelles Bonite mi-cuite pois chiches  Aillette rôtis.jpg

Bonite mi-cuite, pois chiches, Aillette rôtis

restaurant neptune 3 brussel bruxel Effilochée de lapin fermier aux olives noirs de Nyons.jpg

Effilochée de lapin fermier aux olives noirs de Nyons, tomates séchées et herbes

restaurant neptune 4 brussel bruxelles formage.jpg

Fromage

(geen foto)
Fruits rouges, tapioca de Sureau


Eerlijk van smaak, origineel en vooral ontzettend lekker was het menu. Het dessert was het minst sterke gerecht maar voor de rest enkel lof. Verbazingwekkend dat je voor 36,00€ zo'n menu krijgt voorgeschoteld (lunch 18€ ). Na een ruime 2,5 uur (ja je moet wel de tijd nemen) stonden we weer buiten en spraken we meteen af wanneer we hier weer terug konden komen want dit is een absolute aanrader. Aangezien het menu wekelijks veranderd zal dat dus weer heel snel zijn. Wel even reserveren is mijn advies.


Restaurant Neptune
Lesbroussartstraat 48
1050 Brussel
0489-30.33.50
www.neptuneresto.com

natuurlijke wijn

19:50 Gepost door Vinama in Restaurants | Commentaren (1) | Tags: natuurlijke wijn |  Facebook | |  Print

Commentaren

whoow
die borden zien er geweldig uit en dat zwarte bord doet mij glimlachen

ne mens zou naar brussel verhuizen om elke week ne keer te gaan proeven

als ik nu toch maar ne keer wat meer talent had om mezelf te organiseren hé ... ;-)

Gepost door: kaat | 18 juni 2011

De commentaren zijn gesloten.