12 juni 2011

Nostalgische Bordeaux wijnprijzen

HAL holland america line cruise rederij.jpg

Nu de prijzen van de topwijnen uit Bordeaux (en dan heb ik het over de meest gegeerde Grand Cru's) uit de pan swingen, hoor ik regelmatig mensen zeggen had ik toen maar een fles of kist van dit of dat gekocht want tegenwoordig is het niet meer te betalen. 

Toen ik thuis door een stapel wijnpapieren aan het bladeren was kwam ik de wijnkaart tegen uit de jaren zestig van een cruiseschip. Had ik maar een weekje mee kunnen varen destijds want ik had veel van de wijnen op de kaart wel eens willen proeven. De reizigers van de Holland America Line (HAL) die destijds deze wijnlijst ingekeken hebben om hun keuze te maken tijdens hun cruise hebben nooit kunnen vermoeden wat deze wijnen vandaag de dag in een restaurant zouden kosten.   Ober, doet u mij maar een flesje Cheval Blanc 1959 voor $7,00.

HAL holland america line cruise rederij wine list grand cru bordeaux cheval blanc.jpg

Op dezelfde kaart staat ook nog:
Bollinger millésime 1955, 1959: $6,00 per fles
Yquem 1954: $5,00 p/fles
Monrachet 1960, 1962: $6,00 p/fles
en zo gaat het maar door.

18:29 Gepost door Vinama in Bordeaux | Commentaren (2) |  Facebook | |  Print

Commentaren

Volgens deze site ( http://www.dollartimes.com/calculators/inflation.htm ) mag je de waarde van een dollar in die periode met ongeveer 7,5 vermenigvuldigen om de waarde nu te bekomen. Ober, doe mij ook maar een Cheval Blanc aan 52€.
Waar gaat dat heen??

Gepost door: Marc | 12 juni 2011

@ Marc, doe mij maar een kistje!

Gepost door: Vinama | 13 juni 2011

De commentaren zijn gesloten.