24 januari 2011

Mercado de San Miguel, Madrid

Mercado San Miguel Madrid Spain.jpg

Als je in Madrid een adres zoekt om op een losse manier Spaans te eten en een goed glas wijn te drinken dan zal je naar de Mercado de San Miguel moeten gaan. Het is meer een ‘restaurant markt’ dan een echte markt. Op een steenworp afstand van de Plaza Mayor ligt de overdekte markt waar je in een historische hal allerlei kleine eetgelegenheden hebt waar je tapas kunt kopen en die ter plekke kunt nuttigen. Het is een drukte en kakafonie van jewelste daar binnen dus als je rustig en op je gemak wilt eten moet je hier zeker niet naar toe gaan. Niet iets waar persoonlijk mijn voorkeur naar uit zou gaan al zeg ik het zelf maar nu ik er eenmaal geweest ben kan ik alleen maar zeggen dat het geweldig is en dat ze me er nog terug gaan zien.

Mercado San Miguel mauro vs 2005 Madrid Spain.jpg

Van het ene standje naar het andere allerlei tapas proberen en ook zaken die je onbekend zijn en dan op gerechtjes vallen die zo fantastisch zijn dat je nog eens terug gaat om nog eens een portie te halen. Heb je de tapas gekocht dan kun je naar de “Bodega” lopen waar je een tiental wijnen per glas kunt bestellen die allen op een schoolbord staan geschreven. Al vrij snel kwam ik er achter dat de wijnen op hun schoolbord niet de meest spannende waren maar dat ze daarnaast ook nog een hele reeks subtop en topwijnen per glas verkopen en die in de klimaatkastenwand op me te lagen wachten.

Mercado San Miguel jamon iberico 2 Madrid Spain.jpg

Toen de jongedame achter de bar eenmaal door had dat ik zin had in een ontdekkingstocht doorheen de kwalitatieve wijnen van Spanje werd het pas echt interessant. Aanraders zijn de Numanthia 2007 (nog wel zeer jong) en een fantastische Mauro VS 2005. De flessen wijnen zijn ter plekke ook te koop aan detailhandel prijs om mee te nemen. De Vega Sicilia Unico 1999 per glas was die avond net even niet beschikbaar, "Stand-by" zo stond er op een bord te lezen.
En tussendoor hier en daar weer even snel een tappa gaan halen gewoon met je glas in de hand, net zo makkelijk. Het winkeltje waar de jamón ibérico van de diverse soorten varkens voor je neus wordt afgesneden heb ik die avond meerdere keren aangedaan want dat was top. Het wordt tijd dat ik weer eens naar Madrid terug ga…

Mercado San Miguel bodega winebar wijnbar Madrid Spain.jpg

www.mercadodesanmiguel.es

22:31 Gepost door Vinama in Restaurants | Commentaren (5) | Tags: madrid, bodega, wijnbar |  Facebook | |  Print

Commentaren

Het water loopt me al in de mond bij het lezen van je avonturen. Leuke tip voor een citytrip trouwens ook!

Gepost door: carl | 24 januari 2011

Ziet er schitterend uit!
Maar het kan daar warm zijn in Madrid, worden de rode wijnen dan wat gekoeld?

Gepost door: Frédéric | 26 januari 2011

I Love Madrid !

Gepost door: Rick | 26 januari 2011

Temperatuur van de wijn was prima. Op de laatste foto kun je in het midden de flessen in klimaatkasten zien staan.

Gepost door: Vinama | 26 januari 2011

Eigenlijk al dikwijls voorbijgelopen en nog nooit binnengeweest. Moet ik dringend verandering in brengen !

Gepost door: Rick | 06 februari 2011

De commentaren zijn gesloten.