03 oktober 2010

Megavino 2010: Win 50 gratis toegangskaarten bij Vinama

megavino kurk klein 2010.jpgOver een kleine drie weken is het weer zover. Dan gaat de grootste wijnbeurs van België Megavino editie 2010 weer van start. 10.000 wijnen op 11.000m2 in Paleis 3 van de Expo Heizel in Brussel.  280 exposanten uit 23 verschillende wijnlanden zullen aan een ruime 25.000 bezoekers hun wijnen laten proeven die ook ter plekke gekocht kunnen worden.

Dit jaar staat Megavino in het teken van de zuiderse charmes van de Languedoc-Roussillon.

Met de Languedoc-Roussillon als gastregio kan Megavino alvast prat gaan op een topaffiche. Het is niet alleen de grootste wijnstreek van Frankrijk maar ook de oudste want wijn werd hier al gemaakt 5 eeuwen v.c. Maar de grootste troef is ongetwijfeld zijn rijke verscheidenheid. Van Nîmes en de Pont du Gard tot voorbij Narbonne en Carcassonne, tot zelfs grenzend aan Perpignan en de Spaanse grens, het zijn stuk per stuk magische vergezichten, nu weer eens een blik op de Middellandse zee, dan weer woeste landschappen omcirkeld door heuvels en bergen. Met één vaste constante : de zon schijnt hier meer dan 300 dagen per jaar ! Geen wonder dat jaarlijks vele Belgen hier hun vakantie doorbrengen want er valt heel wat te beleven. Ook op wijngebied want de toeristische wijnroutes nodigen uit om de streek te gaan verkennen.

Megavino speelt dan ook op dit thema in. De centrale Languedoc-Roussillon stand, groter dan ooit én badend in zuiderse sferen, wordt een feest voor de zintuigen. Een paar honderd wijnen, zowel landwijnen als appellationwijnen, kunt u er in alle kleuren en smaken (van droog tot zoet wit, van bubbels over rood en rosé) op eigen tempo ontdekken. Wijnboeren en sommeliers zorgen voor tekst en uitleg. En er is meer : ook het toeristisch aspect komt aan bod met tips voor een wijnverblijf in de regio, een gereputeerde chef uit Béziers laat u kennismaken met de ‘produits du terroir’ en een folkloristisch gezelschap brengt de rijke geschiedenis van de regio weer tot leven door middel van zang en dans. Megavino en de Languedoc, het wordt dit jaar zoveel méér dan louter maar wijn !

languedoc-roussillon corbières wedsrijd voorbij megavino.jpg

Wat is nog nieuw op Megavino 2010 ?
Een trend die zich al een paar jaren doorzet : Megavino wordt én overzichtelijker én aantrekkelijker. Steeds meer landen en regio’s verenigen zich op stijlvolle paviljoen en hun aantal neemt almaar toe. Frankrijk wordt opnieuw de blikvanger met naast de Languedoc-Roussillon zowat alle andere wijnregio’s, goed voor bijna een derde van de volledige beursoppervlakte. Ook Spanje komt weer sterk uit de hoek met dit jaar veel aandacht voor de bubbelhype ‘cava’, net als Chili, Duitsland, Oostenrijk, Bulgarije, Portugal en Italië met o.m. Sicilië en Piëmonte. Nieuw is het centraal Italiaans paviljoen dat de meest uiteenlopende regio’s groepeert en een apart paviljoen voor de Aosta vallei dat voor het eerst zijn opwachting maakt. Andere nieuwkomers zijn het Argentijns paviljoen, Roemenië en zelfs Moldavië.

Nog aan te stippen : ook dit jaar staat Megavino bol van de activiteiten. Themaproeverijen en workshops, culinaire demonstraties en – een primeur ! – iedere dag een ‘happy hour’ op de stand van de Languedoc-  waar IGP streekproducten uit ons land gekoppeld worden aan die uit de Languedoc-Roussillon – én op de stand van de Belgische wijnbouwers in Frankrijk die hun wijnen koppelen aan de enige échte Belgische friet!

Spirits paviljoen
Vorig jaar voor het eerst op de beursvloer : Megaspirits of het kleine broertje van Megavino. En met succes want dit paviljoen van geestrijke dranken wordt dit jaar gevoelig uitgebreid en zal zo’n 150m2 voor z’n rekening nemen. Na het wijngeweld kan de bezoeker rustig de tijd nemen om kennis te maken met de meest uiteenlopende alcoholen. Whisky is met tal producenten heel sterk vertegenwooridgd maar ook de wijnafgeleiden worden niet vergeten. Denk maar aan cognac, armagnac, grappa, marc of andere destillaten. Wie meer de exotische toer op wil vindt zeker zijn gading in alcoholen als rum, tequila, wodka en uiteraard diverse cocktails. Ongetwijfeld een interessante en boeiende afsluiter van uw bezoek aan Megavino.

Gratis tickets:
Vinama geeft 25 gratis duotickets weg dus maar liefst 50 toegangskaarten! Je hoeft enkel het juiste antwoord op deze vraag te vinden :

Hoe heet de AOC voor rode wijn die in 2005 het daglicht heeft gezien en de eerste 'Cru' in de Corbières is?
(tip: antwoord op de website www.languedoc-wines.com )

Stuur je antwoord uiterlijk zondag 10 oktober met je naam en adres naar olaf@vinama punt be 

Megavino openingstijden:
Vrijdag 22 oktober: opening en nocturne van 18:00 tot 23:00
Zaterdag 23 oktober: open van 12:00 tot 20:00
Zondag 24 oktober: open van 10:00 tot 19:00
Maandag 25 oktober: open van 10:00 tot 18:00
www.megavino.be

11:27 Gepost door Vinama | Commentaren (2) | Tags: megavino |  Facebook | |  Print

Commentaren

Gelieve hier GEEN antwoord te plaatsen op de prijsvraag maar deze te sturen naar olaf@vinama punt be.

Dank u,
Vinama

Gepost door: Vinama | 03 oktober 2010

megavino

Gepost door: henk Joppen | 04 oktober 2010

De commentaren zijn gesloten.