11 augustus 2010

De Vlaamse Wijngilde nodigt u uit.

chasse-spleen moulis en medoc chateau.jpg
Een verticale degustatie van Château Chasse-Speen uit Moulis en Médoc waar de eigenaresse Celine Villars-foubet zelf de jaren 1999 t/m 2005 en enkele flessen Château Camensac, Grand Cru Haut-Médoc 2004 t/m 2006 voorsteld.  Een selectie uit de wijngaarden van het onbekende maar schitterende wijnland Canada. Biologische, Biodynamische en natuurlijke wijnen. Een Champagne reis. Dit is een kleine greep uit het programma van het afgelopen jaar van de Commanderij Brussel van de Vlaamse wijngilde.

De Commanderij Brussel is een wijnclub waarin iedere wijnliefhebber en leek welkom is. Iedereen die graag een glas wijn drinkt in een gezellige en ontspannen sfeer en dit plezier met anderen wil delen. Door middel van thema-avonden over bijvoorbeeld een bepaald wijnland, wijnstreek of druivenras kunt u tijdens het proeven ook nog uw kennis verdiepen door de uitleg van ervaren wijnspecialisten.

Ook nu starten we eind september weer met een reeks mooie proefavonden voor wijnliefhebbers. Op het programma staan onder andere: Top pinot noir van over de hele wereld. Supermarktwijnen kritisch bekeken, Châteauneuf-du-Pape, Bandol in wit, rosé en rood, een verticale degustatie van Château Phélan-Ségur (Saint-Estephe) gepresenteerd door het château zelf, Portugal, een bezoek aan Belgische wijndomeinen, ..... U ziet het, het worden weer leerrijke maar vooral gezellige avonden rond een glas wijn.

Heeft u interesse om lid te worden of eens een avond kennis te maken en met ons mee te proeven zodat u zelf kunt ervaren hoe het er aan toegaat, stuur dan een e-mail naar olaf@vinama punt be. Tot binnenkort!

20:25 Gepost door Vinama in Algemeen | Commentaren (0) | Tags: vlaamse wijngilde |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.