05 november 2009

Herfst in de wijngaard

Chateau du clos de vougeot bourgogne confrerie du chevalier de tastevin grand cru

Afgelopen zaterdag, de Grand Cru wijngaard Clos-de-Vougeot in de Côte-de-Nuits, Bourgogne. Op de achtergrond Château du Clos-de-Vougeot de zetel van La Confrérie des Chevaliers du Tastevin.

19:15 Gepost door Vinama in In de wijngaard | Commentaren (9) | Tags: bourgogne, cote de nuits, vougeot |  Facebook | |  Print

Commentaren

Een dagje later... ...en we hadden mekaar ontmoet in de Clos. Kaat, Glen en ik zijn er afgelopen zondag gestopt om even rond te dabberen in de beroemdste wijngaard ter wereld. Dit alles als tussenstop voor een trip naar de zuidelijke Rhône met bezoek aan oa domaine Viret.

Heb je ook geproefd van de druiven die er nog aan de ranken hingen?

Gepost door: Bart | 05 november 2009

Tsjééé Niet te geloven ik was er op ook zondag (ochtend)! Heb me vergist in de dag. Zaterdag zat ik in Puligny-Montrachet. En tuurlijk heb ik die druiven geproefd.

Viret is ook goed hè, heb ze vorig jaar bezocht.

Gepost door: Vinama | 05 november 2009

Ik wil jullie pret niet bederven... maar is Clos de Vougeot niet één van de meest overschatte wijngaarden ter wereld? Je moet maar eens bestuderen hoe lager de Clos voor een groot stuk ligt dan de National. Verschillende bronnen uit Bourgogne (die uiteraard geen eigenaar waren van een stukje CdV) hebben mij hierop gewezen en ik denk dat ze gelijk hebben. Lange leve Les Amoureuses, om maar een voorbeeld te geven.

Gepost door: St. Etienne | 05 november 2009

Ik zie op de foto nog heel wat trossen druiven hangen (of is het wishfull thinking van mijn kant?) Kan iemand mij vertellen waarom zoveel druiven achterblijven? Vermoedelijk onrijpe trossen op het moment van de oogst maar als je rekent dat het hier om stinkend dure wijn gaat dan loont het toch de moeite om na de vendage nog eens rond te lopen voor een napluk?

Gepost door: pvo | 06 november 2009

Trossen Inderdaad er hingen op veel plaatsen nog heel wat trossen (zelfs een paar nog haast volledige).

We hebben dan ook naarstig geplukt en binnenkort kan u een vendage tardive Cos de Vougeot proeven van de hand van ondergetekende ;-).

Gepost door: Bart | 06 november 2009

CDVougeot @ St-Etienne, het gaat hier niet om de wijn van CDV zelf maar om het mooie herfstplaatje. Tja, wat moet je zeggen van een 50ha grote wijngaard met bijna 100 verschillende eigenaars waarvan er sommige pareltjes van wijnen maken en andere bocht maken waarvan ze weten dat die toch wel verkocht wordt met CDV op het etiket...

@PVO
Heb zelfs één wijngaard gezien waar het leek alsof ze zelfs niet geoogst hadden zoveel druiven hingen er nog. Die druiven zijn nu ook nog altijd niet rijp. Het vruchtvlees is wel lekker maar de schillen zijn te taai en de pitten nog groen dus Bart veel succes met je vegetale vendange tardive :-)

Gepost door: Vinama | 06 november 2009

ma dai! misschien wel goed dat we elkaar daar zijn misgelopen, ik was helemaal uit mijn dak gegaan dan ;-)- clos vougeot had het niet overleefd!

al vind ik dat we dat volgende keer maar beter wel afspreken !

Gepost door: kaat | 06 november 2009

Ik ken iemand... die 's nachts overgelaten druiven gaat plukken op befaamde wijngaarden die in bio gecultiveerd worden om dan in zijn kelder fantastische puur natuurlijke wijn te maken voor eigen onmiddelijk gebruik. Dit is natuurlijk niet helemaal legaal, alhoewel het geen kwaad kan. Ik heb het geluk gehad deze wijn tot nu toe 2x te mogen proeven en het was verdomd lekker.

Gepost door: St. | 07 november 2009

En ook ik ken iemand die... in Beaujolais deze druifjes gaat plukken om ze daarna te vinifiëren. Dit noemt "Le Rang du Merle", want het is inderdaad het voer van vogels als het blijft hangen... De wijn zelf is ook niet gesulfiteerd en houdt het midden tussen een fijne Amarone (de druifkes zijn al wat ingedroogd) en een mooie Bourgogne... Atypisch Beaujolais, maar wel beestig...

Gepost door: Gerd | 07 november 2009

De commentaren zijn gesloten.