02 oktober 2009

Commanderij Brussel van de Vlaamse Wijngilde start nieuw seizoen en zet haar deuren open.

logo vlaamse wijngilde
Vlaamse Wijngilde, dat is wijn proeven onder vrienden!

 

De Commanderij Brussel start als één van de veertig wijnclubs van de Vlaamse Wijngilde weer het nieuwe degustatieseizoen. Voor de Nederlandstalige leden uit Brussel en al haar Vlaamse randgemeenten zullen er zeven leerrijke proefavonden georganiseerd worden in Groot-Bijgaarden en daarnaast staat er tevens een reis naar de Champagne streek op het programma.  

Commanderij Brussel is een wijnclub waarin iedere wijnliefhebber welkom is. Iedereen die graag een glas wijn drinkt in een gezellige en ontspannen sfeer en dit plezier met anderen wil delen. Door middel van thema-avonden over bijvoorbeeld een bepaald wijnland, wijnstreek of druivenras kunt u tijdens het proeven ook nog uw kennis verdiepen door de uitleg van ervaren wijnkenners. Onze wijnclub is er dan ook trots op dat de nationale wijnmeester van de Vlaamse Wijngilde, Eric Merny, deel uitmaakt van de Commanderij Brussel.

Net als vorig seizoen toen we twee Oostenrijkse wijnmakers mochten verwelkomen komt nu uit Bordeaux de wijnmaker van Château Camensac (Grand Cru) en Château Chasse-Spleen een uitgebreide degustatie verzorgen.

Bovenop de proefavonden krijgen alle leden tweemaal per jaar het kwalitatieve wijntijdschrift Ken-Wijn en wordt iedereen uitgenodigd op tal van evenementen die door de nationale Vlaamse Wijngilde georganiseerd worden in heel Vlaanderen waaronder degustaties van prestigieuze wijndomeinen en gastronomische diners.

Erik De Schepper, voorzitter Commanderij Brussel:
"Op 23 oktober staat er een Bordeaux Grand Cru degustatie op de planning waar de wijnmaker van  Château Camensac en Château Chasse-Spleen zelf aanwezig zal zijn om uitleg te geven. We zullen diverse jaargangen van beide kastelen naast elkaar proeven. Heeft u interesse om deze of een andere avond met ons mee te proeven zodat u zelf kunt ervaren hoe het er aan toegaat stuur een e-mail naar eds@ecobe.be of bel 0475 44.15.48."    


umathum
Umathum de Oostenrijkse wijnmaker die persoonlijk zijn wijnen kwam voorstellen aan de Commanderij Brussel van de Vlaamse Wijngilde. Zijn Blaufrânkisch was een absolute topper.

18:38 Gepost door Vinama in Wijn actualiteit | Commentaren (2) |  Facebook | |  Print

Commentaren

Ben zeker geinteresseerd, maar zit nu reeds met een overvolle agenda. Wanneer vinden de meeste activiteiten plaats?

Gepost door: Peter VdV | 07 oktober 2009

Info wijngilde Peter ik zal je een e-mail sturen met meer details.

Gepost door: Vinama | 07 oktober 2009

De commentaren zijn gesloten.