27 september 2009

Megavino 2009: Win 50 gratis toegangskaarten bij Vinama

Over drie weken is het weer zover. Dan gaat de grootste wijnbeurs van België Megavino editie 2009 weer van start. 10.000 wijnen op 11.000m2 in Paleis 3 van de Expo Heizel in Brussel.  Vorig jaar waren er 23 wijnlanden vertegenwoordigd die aan een ruime 22.883 bezoekers hun wijnen hebben laten proeven en deze editie zijn het maar liefst 27 wijnlanden.

'Dit jaar is Bordeaux het gastland. Thema van het salon wordt 'Beleef Bordeaux even anders'. Op een stand van 150m2 stelt het Comité Interprofessionnel du Vin de Bordeaux (CIVB) een selectie voor van 100 verschillende Bordeauxwijnen, tussen de 4 en 15 euro, die geselecteerd werden door een jury van Belgische professionals, en door de bezoekers kunnen geproefd worden. Met deze selectie wordt de nadruk gelegd op de grote diversiteit van de Bordeauxwijnen die zowel geschikt zijn voor dagelijks gebruik, als bij speciale gelegenheden, én toch bereikbaar zijn voor ieders beurs.'

Ook zullen de Belgische handelaars die gespecialiseerd zijn in de distributie van Bordeauxwijnen alsmede Bordelese bedrijven die het publiek willen laten kennismaken met hun uitgebreid gamma Bordeauxwijnen sterk vertegenwoordigd zijn.
 
logo-megavino c 2009


Voor het eerst pakt Megavino uit met een paviljoen dat exclusief voorbehouden is voor alcoholen, sterke dranken en afgeleiden van wijn.  Het Megasiprits-paviljoen telt bovendien een eigen degustatiezaal én bar waar drie dagen lang proeverijen, workshops en demo's worden georganiseerd die u gratis kunt bijwonen.


Gratis tickets:
Vinama geeft 25 gratis duotickets weg dus 50 toegangskaarten! Je hoeft enkel het juiste antwoord op deze vraag te vinden :

België is de op één na de grootste invoerder van wijnen uit Bordeaux. Hoeveel procent van de totale export van Bordeauxwijn gaat jaarlijks richting België? (tip: antwoord op de website www.megavino.be )

Stuur je antwoord  uiterlijk zaterdag 3 oktober met je naam en adres naar vinamablog at hotmail.com

Megavino openingstijden:
Vrijdag 16 oktober: opening en nocturne van 18:00 tot 23:00
Zaterdag 17 oktober: open van 12:00 tot 20:00
Zondag 18 oktober: open van 10:00 tot 19:00
Maandag 19 oktober: open van 10:00 tot 18:00

14:48 Gepost door Vinama in Wijn actualiteit | Commentaren (8) | Tags: megavino |  Facebook | |  Print

Commentaren

ik ben er maandag - op de stand van de vlaamse wijngilde ;-)

Gepost door: kaat | 30 september 2009

Dan zullen we elkaar niet zien Kaat want ik ga in het weekend (moet maandag werken hè).

Gepost door: Vinama | 02 oktober 2009

ik ben ook een werkende mens hoor, maar in het weekend van megavino help ik op het notenfestival en dus rest mij alleen maar maandag (ne mens kan ook verlof vragen natuurlijk) enne
normaal gezien zien wij elkaar woensdag bij gerd, nie?
trouwens, zijn jullie bij de commanderij al in gang geschoten? ben vorige week mee gaan voorproeven voor de nationale proeven, eric was ook wel in stemming ,-)

Gepost door: kaat | 02 oktober 2009

Wedstrijd Megavino De wedstrijd is sinds zaterdag afgelopen en de gelukkige winnaars zijn inmiddels per e-mail verwittigd. De toegangskaarten gaan deze week nog op de post.

Veel plezier op Megavino!

Gepost door: Vinama | 05 oktober 2009

Jammer, net te laat. Maar wij zakken af vanuit Bredan naar Megavino deze zaterdag met zijn vieren. See you there!

Gepost door: Sander | 12 oktober 2009

Dank voor de kaarten. Het was opnieuw de moeite! Vooral de Alentejowijnen hebben we weten te overtuigen.

Gepost door: patrick | 19 oktober 2009

megavino vrijdag langsgeweest. lekker druk, maar niet overdreven. wat blijft me bij? oa Ch de Beauregard, klinkt Bordeaux, maar neen, het is Pouilly Fuissé. een aantal Duitse rieslings, bijzonder, wel aan de dure kant. en vooral een schitterende Nuits St Georges: dom Gavignet, 1er cru les Chaboeufs 06 (bedankt voor de tip, Vinama!). even gegoogeld en ter plaatse zijn die wijnen vrij betaalbaar. ik kijk al uit naar onze trip naar Bourgogne! thanks voor de kaarten!

Gepost door: Frédéric | 19 oktober 2009

Bourgogne kurk En bij dezelfde stand van de 1er cru les Chaboeufs 06 werd een Chassagne-Montrachet geschonken van een ander domein die stijf stond van de kurk. Heb hem zelfs niet geproefd, de neus sprak boekdelen vonden we allebei. De verkoper vond er echter helemaal niks mis mee en wou geen andere fles opentrekken (megavino was nog maar net een paar uur bezig). Ben toen maar snel weggelopen....

Gepost door: Vinama | 20 oktober 2009

De commentaren zijn gesloten.