21 augustus 2009

Hoe goedkoop kan een fles wijn zijn?

Gespot in een supermarkt in Spanje:
Vino de mesa tafelwijn spanje

0,64 Euro voor een fles Spaanse tafelwijn. Voordat je met de vraag komt, nee ik heb hem niet gekocht om te proberen.

0,64 Euro voor het verbouwen van de druiven, het maken van de wijn, het bottelen (de kost van de fles, kurk, etiket, bottellijn en mankracht), opslag, het commercialiseren, het transport, BTW, etc...... 

Gaat het nog wel goed met de wijnverkoop in Spanje of is er een dusdanig overschot van wijn gemaakt met hoge rendementen in de wijngaard en dus kwalitatief helemaal onder aan de ladder die ze anders niet kwijt raken of misschien is dit de normale gangbare prijs voor tafelwijn in Spanje?

23:19 Gepost door Vinama in Algemeen | Commentaren (6) | Tags: spanje, tafelwijn |  Facebook | |  Print

Commentaren

;) ik heb ze ook zien staan... hetzelfde wantrouwen als het jouwe heeft me doen besluiten om ze maar te laten staan ...
nu is het wel zo dat wijn drinken in spanje aangenaam 'goedkoop' is, in laguardia een lekker glas witte rioja (de suggestie) en witte verdejo gedronken voor €2,40 ... ook op restaurant gaat de wijnkaart voor de spanjaarden zelden hoger dan €50 - dus voor zo'n €15 had je toch wel veel lekkers in je glas ... ze zouden er in belgië :-)
ach, zolang we geen wijnland zijn zie ik het hier nog niet zo snel gebeuren!

Gepost door: kaat | 22 augustus 2009

Heel goedkoop is minder goed ? De betreffende wijn werd beschreven in een blog en zie hier de kopie

http://www.blogtext.org/Valencia/topic/3102.html

Last week I stopped by a different supermarket - DIA% and noticed they had a substantial selection of economical wines. I decided to move even further downmarket and try a wine for .49 centavos (.65 cents). Castillo de Velasco - Vino de Mesa. Extremely light - almost watery - but a pleasant enough taste. The writing on the label was in spanish, portuguese and cyrillic. I guess they export it to Russia.

Mogelijks om te gebruiken in de keuken ?
Mvg

Ludo

Gepost door: Ludo | 23 augustus 2009

Onder 1 euro @Kaat
In Spanje is het heerlijk om de wijnkaart te vragen in een restaurant ivm hun prijzen die altijd zeer schappelijk zijn. Ook ik heb regelmatig dezelfde opmerkung als jij gemaat Kaat 'Was dat hier ook maar het geval.

Zo zag ik daar dit jaar een Vega Sicilia Unico op een wijnkaart in een restaurant staan voor minder geld dan dat je hem in de Benelux kunt kopen.

@Ludo
Ja voor een vinaigrette misschien als je er eerst azijn van hebt gemaakt? ;-)

Gepost door: Vinama | 23 augustus 2009

11% 11% is het alcoholgehalte volgens het etiket... Het is natuurlijk maar een indicatie, maar het moet toch aan hééle hoge opbrengst geproduceert zijn. Tenzij natuurlijk dat er restsuiker in zit omdat hij anders niet te zuipen is... Either way...

Gepost door: Peter VdV | 24 augustus 2009

Binnenkort vertrek ik naar Madrid om er weer eens goed te profiteren van de prachtig lage wijnprijzen in de restaurants !

Gepost door: Rick | 24 augustus 2009

wijn om tinto de verano mee te maken Deze prijzen zijn inderdaad overal in de supermarkt te vinden. Vaak is de tafelwijn ook in een brik van 1 liter voor 54 à 65 eurocent. Goed voor tinto de verano dus (ijsblokken, geut wijn en witte limonade erover).Je kan beter bij de wijnhandel gaan en er wijn van het vat kopen, Ribera del Duero voor 2,5 per liter of Manzanilla.
Vriendelijke groeten,
Wim

Gepost door: Wim Jonckheere | 23 oktober 2009

De commentaren zijn gesloten.