17 mei 2009

Culinaria Square in Brussel - Foto impressie

Het weer zat niet echt mee dit weekend maar dat heb je dan ook niet onder controle, desalniettemin is de eerste Culinaria square in Brussel een mooi concept gebleken en ik heb er in ieder geval van genoten. In totaal stonden 16 sterren Chefkoks in het Jubelpark te koken die in totaal maar liefst 25 Michelin sterren vertegenwoordigden.

bart de poorter pastorale compositie van asperges uit werchter kwartelei dragonmayonnaise
Compositie van asperges uit Werchter, kwartelei en dragonmayonnaise - Bart de Poorter van Pastorale 2* uit Rumst-Reet. De asperges waren gedurende 60 minuten op lage temperatuur, 62°C, gekookt. 

Viki Geunes t Zilte Mol 1ster
Viki Geunes (rechts) van 't Zilte 1* uit Mol.  

Viki Geunes t Zilte Mol 1ster baars
Het baarsgerecht van Viki Geunes, 't Zilte 1* in Mol.

Lionel Rigolet Comme chez Soi
Lionel Rigolet (rechts) van Comme chez Soi 2* in Brussel.

Lionel Rigolet Comme chez Soi supreme van gelakeerde barbarie eend
Suprême van gelakeerde Barbarie eend en zijn sap gearomatiseerd met citrus vruchten, gevulde roulade van lange radijzen en krokante groenten - Lionel Rigolet , Comme chez Soi 2*.

Mario Elias Le cor de Chasse
Mario Elias van Le Cor de Chasse 1*, Barvaux-sur-Ourthe.

Mario Elias Le cor de Chasse inspiratie omtrent het parfum Guerlain Homme
Inspiratie omtrent het parfum Guerlain "Homme" van Mario Elias, Le Cor de Chasse 1*.

culinaria jubelpark brussel bruxelles cinquantenaire place
Culinaria square in het Jubelpark te Brussel.

kinderen koken kids cooking
Ook aan de kinderen was gedacht.

suikerklontjes vormen sucre sugar
Originele suikerklontjes.

the world chocolate masters by callebaut
De wedstrijd 'The world chocolate masters by Callebaut' 

Heerlijk heb ik gegeten. De wijnen bij ieder gerecht waren iets te "mainstream" en dus te gewoon voor bij zulke topgerechten maar ik kan goed begrijpen dat hier door de organisatie voor gekozen is om o.a. de prijs van het vier gangen diner inclusief wijn op 45,00 Euro te houden. Misschien een idee voor volgend jaar om er voor een supplement een fijner wijnarrangement bij te serveren. Ik ben in ieder geval volgend jaar weer van de partij en hopelijk laat de zon dan ook nog zijn gezicht zien.

14:09 Gepost door Vinama in Restaurants | Commentaren (3) | Tags: michelin |  Facebook | |  Print

Commentaren

;-) 't lijkt erop dat we dezelfde menukeuze hebben gemmaakt! van dat dessertje was ik niet echt overtuigd, helemaal niet toen ze lime bij de bubbels zwierden, maar voor de rest was het een namiddag met de puntjes op de i!
grazie 1000

Gepost door: kathleen | 18 mei 2009

Dat ziet er inderdaad goed uit, misschien moet ik volgend jaar ook maar eens gaan.

Gepost door: food fan | 19 mei 2009

Culinaria Square Als een van de winnaars van uw wedstrijd, was ik zaterdagmiddag in Brussel, om menu 1 te kunnen proeven:
-Asperge-krab door Couvert-Couvert-->Goed
-St Jakobsvrucht met espuma erwten ea door Sea Grill-->Zeer goed
-Bouillon kip en escargots de namur door L'Air du Temps-->Minst van allemaal
-Plattekaastaartje met rabarber, witte chocolade, pistache en rozenaroma door De Koopvaardij-->Het beste van allemaal, sublieme smaken en prachtig bordje.
Ook de standjes errond waren zeer de moeite! Een echte aanrader is het!!!

Gepost door: V.V. | 27 mei 2009

De commentaren zijn gesloten.