21 december 2008

Wijnscheurkalender 2009

De wijnscheurkalender van Hubrecht Duijker kennen we nu onderhand wel dus wijnliefhebbers het is tijd voor iets anders, tijd voor iets beters. Geen 'ordinaire' zwart/wit kalender op goedkoop papier maar een kleuren wijnkalender op glossy en kwalitatief papier.

Dat is de "Tous les vins en 365 jours" wijnscheurkalender geschreven door wijnschrijver Jean-Paul Ballon van uitgeverij Les Almaniaks . Sinterklaas heeft hem bij me onder de schoorsteen gelegd en hij heeft er verstand van moet ik zeggen want het is een hele mooie en informatieve kalender.

wijnscheurkalender 2 2009

Een kalender waar op elke dag een specifieke wijn wordt beschreven. Nee, geen regio of soort wijn, ik bedoel dus één fles wijn van één bepaald jaar en van één wijndomein. Op iedere dag staat een korte uitleg van de wijn met proefnotitie, combinatie met gerechten en zelfs een richtprijs. Op de kalender is zelfs wat plaats voorzien om bijvoorbeeld afspraken te noteren. Op de achterkant van iedere dag staan 'de wijn weetjes' of een verdere uitleg over de wijn op de voorkant.

wijnschercalender 2009 domaine cauhapeDe kalender is zo gemaakt dat hij op je bureau of kast kan staan maar hij kan ook tegen de muur gehangen worden. Helemaal achterin staat een index van de wijnen per A.O.C. en op welke dag je die in de kalender kunt vinden.

Welke wijnen staan er allemaal in? Dat gaat van een Dom Perignon 1985, Silex van Dagueneau, Les Forts de Latour, Charmes-Chambertin, Bandol tot en met de Vin de Pays d'Oc of en Vin de Table toe.

Ongetwijfeld de mooiste wijnscheurkalender die ik ken.

Te verkrijgen voor 12,90 Euro in de Franstalige boekwinkels of te bestellen op het internet bij Les Almaniaks.    

17:18 Gepost door Vinama in Wijn actualiteit | Commentaren (1) | Tags: wijncadeau |  Facebook | |  Print

Commentaren

Kerstmis Ik hoop dat "mijn Kerstman" dit ook ziet :-)

Gepost door: Jan | 21 december 2008

De commentaren zijn gesloten.