19 juni 2008

Sommelier examen - Deel 4

hotel du comte suze-la-rousse rhône
Hotel du Comte.

Vandaag een hele interessante dag gehad. Vanochtend de oenoloog Philippe Dupond eerst over de wijnstok, dan ampelografie, de verschillende klimaten in Frankrijk alsook de verschillende bodems. Daarna 'Les vins méridionaux' geproefd van Corsica, Cassisn, Provence t/m Bandol.  Goeie leraar en aardig wat opgestoken.

Vandaag trouwens ook fantastische lekker weer, strak blauw en 25°C. In de middag les gekregen van Olivier Bompas, Sommelier, over de Vins du Languedoc en alliance Mets et Vins. Ook weer een interessante middag en de topper van de wijnen die middag was een...... Corbières-Boutenac.  

universite du vin wijnuniversiteit suze-la-rousse
Université du vin Suze-la-Rousse.

Om 18:00uur nog les gekregen van Marie-Jose Richaud, oenoloog, over de Vallée du Rhône. Daarna zijn we naar G. & W. gegaan voor een overheerlijke BBQ met vlees van de ambachtelijke slager Roger uit het dorp.

Uiteraard hebben we ook gestudeerd vanavond:
vin du voile 1997 gaillac
Het aperitief uit Gaillac.

bbq suze-la-rousse bij gie
De wijnen bij de BBQ.

maury vieille reserve 1992
Het dessert.

Voor de mannen die hier in juli examen komen doen: leer goed de Franse degustatie termen voor je hier komt. Er wordt hier uiteraard zeer technisch geproefd maar ook beschreven. Ik noem het in staccato, en niet in volzinnen. Pak het proefformulier van Bacchus wat we destijds gekregen hebben en leer die gradaties uit je hoofd, dat zal je leven hier iets gemakkelijker maken.

Morgenavond ons eerste examen dus ik ga nog even de boeken in en dan lekker slapen.

Groeten uit Suze-la-Rousse. 

00:01 Gepost door Vinama in Geproefd | Commentaren (1) | Tags: sommelier |  Facebook | |  Print

Commentaren

Thx alweer voor t verslag en de mooie foto' s (tof dat je nog de tijd maakt om ons dat te gunnen)
Hopelijk viel t examen mee...

Gepost door: vinejo | 19 juni 2008

De commentaren zijn gesloten.