18 mei 2008

The Dinner of the Chefs: 40 Michelin sterren diner

versailles paris

Heb je dit weekend de Lotto of Euromillions gewonnen en weet je nog niet wat je met je geld gaat doen?

Na de Top 100 beste restaurants ter wereld (zie hier) nu het duurste diner ter wereld wat op 17 september plaatsvindt in Parijs. 16 Michelin chefs die in totaal 40 Michelin sterren vertegenwoordigen zullen gezamelijk voor 60 personen een ultra exclusief diner met 17 gangen koken, The Dinner of the Chefs. Dit alles in het mooie kader van Le Grand Trianon in Château de Versailles en waar dus bijvoorbeeld het aperitief zal plaatsvinden in de tuin van voormalig Koningin Marie-Antoinette.

versaille  Le Grand Trianon


De chefs zijn: Yannick Alleno, Jean-Pierre Biffi, Michel en Sébastien Bras, Eric Fréchon, Ken Hom, Marc Meneau, Christophe Michalak, Jean-Louis Nomicos, Alain Passard, Gérald Passédat, Jean-François Piège, J.Pourcel, Gordon Ramsay, Gary Rhodes, Michel Toth en Charlie Trotter.

De sommelier voor die avond is Andreas Trotter, Beste Sommelier ter wereld in 2007. Er is helaas nog niet bekend wat er die avond geschonken gaat worden maar ik kan me inbeelden dat het niet mis gaat zijn.

Prijs per persoon 22.000 Euro wat ten goede komt aan de internationale organisatie voor onderzoek naar de Alzheimer ziekte.
Inbegrepen in de prijs is ook de limousine service van Parijs naar Versailles en een cadeau aan het einde van de avond. Voor de mannen is dit een koffer met je monogram en daarin 3 flessen Grand Cru wijn gekozen door Andreas Trotter, een magnum Ruinart Champagne, en een vintage Cognac van Hennessy. Ook krijgen de mannen een short van Bragard met de gouden tekst "The Dinner of the Chefs".
De vrouwen moeten genoegen nemen met een replica van het serviesgoed van Koningin Marie-Antoinette en een exclusieve fles parfum van Guerlain met monogram. 

Reserveren voor "The Dinner of the Chefs" is mogelijk tot 17 augustus op een "first come, first served" basis dus je hebt nog even de tijd om de Lotto of Euromillions te winnen. Er wordt wel gevraagd om even van te voren betalen en annuleren gaat niet meer eens je betaald hebt. Maar ach, het is voor een goed doel niet waar....  Reserveren in België bij: Luxurytravelbutler.

En wat zouden ze daar toch voor wijn gaan schenken.......? Misschien wel de Château Montrose van vorige week (zie hier) of misschien toch eerder een Romanee-Conti of zo....

14:58 Gepost door Vinama in Restaurants | Commentaren (0) | Tags: michelin, sommelier |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.