14 mei 2008

Geen woorden maar (wijn)daden

Het afgelopen weekend; fantastisch weer, een grote tafel in de tuin, vier "top"koks (Dirk, Roger, Stefan en ikzelf) in de keuken. Vanaf 15:00uur hebben we met veel plezier een diner voor 14 wijnliefhebbers gemaakt die later op de avond kwamen aanschuiven.

Het menu (met dank aan Dirk voor de creativiteit):
Aperitiefhapje met ganzelever, mango, citroen en een peperkoek/porto sausje 
Aperitiefhapje met Zilverzalm en garnalen op ananassorbet
Aperitiefhapje met St-Jacobsschelp en bloemkoolzalf

Mega King Prawns met een chutney van mango en roze peper

Asperges met vers gerookte zalm op de BBQ, gepocheerd eitje en rucola

Lam met garnituur

Trio kazen

Kletskopjes met mascarpone, ananas en caramelsaus

Uiteraard hebben we daar ook iets lekkers bij gedronken. We zijn begonnen met de Champagne Gosset Grand Reserve waarna het volgende werd ontdekt:

alvarinho puligny montrachet savigny les beaune

- Les Perles de Anne-Sophie, Methode Traditionelle Brut
- Alvarinho, Muros de Melgaço 2004, Vino Verde, Portugal
- Savigny-Les-Beaune 2004, Catherine & Claude Marechal
- Puligny-Montrachet 2002 Les Corvees des Vignes, Philippe Chavy 
 
Chateau Lagrange 1995 Lascombes 2004 meerlust rubicon

- Château Lagrange 1995, 4ème Grand Cru Classé, Saint-Julien. Parker 90pnt, WineSpectator 91pnt
- Rubicon 2003, Meerlust, Stellenbosch
- Château Lascombes 2004, 2ème Grand Cru Classé Margaux. Parker 93-94pnt, Winespectator 88pnt
 

Chateau montrose 1990 Haut-brion 1988

- Château Montrose 1990, Saint-Estephe. Parker 100pnt, Wine Spectator 94pnt
- Chateau Haut-Brion 1988, 1er Grand Cru Classé Graves. Parker 92pnt, Wine Spectator 98pnt


quinta do noval 1991 vintage port

- Château de Fesles, La Chapelle 1989, Bonnezeaux (fles niet meer gevonden voor de foto....)
- Quinta do Noval 1991, Vintage Port.


De sterren van de avond waren naast de vrouwen de Puligny-Montrachet 2002 Les Corvees des Vignes van Philippe Chavy en de Château Montrose 1990, Saint-Estephe, prachtig was die. Parker zat destijds wel goed met z'n 100 punten voor deze wijn.

Wat kan een weekend toch heerlijk zijn. Geniet van iedere dag, geniet van het leven, geniet van wijn.....

Commentaren

Montrose 1990 Da ziet er goed uit man. Die Montrose en Haut-Brion wil ik ook wel eens proeven

Gepost door: Geert | 15 mei 2008

top! Niet alleen de wijn, maar ook de gerechten!

Gepost door: food fan | 15 mei 2008

dit lijkt me eerder een waar bacchanaal geweest te zijn!
het water staat me in de mond
en mijn smaakpapillen dansen een argentijne tango
,)

Gepost door: kaat | 15 mei 2008

Hoe was de Lagrange? En de port? En de Haut Brion? En de Lascombes? ;-)

Gepost door: Peter | 16 mei 2008

Geen woorden maar (wijn)daden .....dus geen notitieblok aan tafel en helemaal niks opgeschreven. De Lagrange en Lascombes zijn bij het lam geserveerd. De Montrose en Haut-Brion hebben we na het hoofdgerecht geschonken als eerste "dessert".

Van de Haut-Brion 1988 was prachtig en mij blijft vooral bij dat hij nog "jong" was. Nog een goede tannine structuur en gaat nog even mee.

De Montrose 1990 was helemaal af, zeer rijp zwart fruit, potlood, complex, perfect in evenwicht, veel materie. Je zou niet zeggen dat dit al 18jaar is.

Lagrange 1995 was heerlijk maar had misschien wat langer van te voren gekaraffeerd moeten worden want na een tijd in het glas kwam hij pas een beetje te voorschijn.

Lascombes 2004, de jongste van het stel was zeer verleidelijk en al zo lekker op deze jonge leeftijd. Niet laten liggen in je kelder, nu drinken die Lascombes 2004 op zijn fruit.

Cheers,

Gepost door: Vinama | 17 mei 2008

Leuke feestjes bouwen jullie!

Gepost door: Peter | 19 mei 2008

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.