05 mei 2008

Hubrecht Duijker vernietigend over Ilja Gort

In de laatste nieuwsbrief van Hubrecht Dujker staat een stukje dat ik jullie niet wil onthouden. Het gaat over de Nederlandse wijnmaker Ilja Gort in Bordeaux: 

"Zou er ook een Meldpunt Miswoord moeten komen voor misse informatie over wijn, voor misbaksels in de wijnschrijverij? Met die gedachte speelde ik na het lezen de paginagrote column die Ilja Gort over Sherry schreef in Horeca Bulletin. Dat stuk , zoals ik de redactie ook per e-mail heb laten weten, staat namelijk vol met onzin. Gort beweert dat Sherry rijpt in vaten die eerst door Franse wijnboeren werden gebruikt (nee, Sherry heeft een eigen model vat dat in heel Frankrijk niet te vinden is), stelt in het begin van zijn stuk dat Sherry 20 procent alcohol bevat (moet zijn meestal 15 procent), noemt de wijn ‘zachtzoet' (terwijl Fino toch uitgesproken droog smaakt), heeft het steeds over Ximinez (moet Ximénez zijn) en insinueert dat niet alle Sherry de wettelijk verplichte lagering op fust ondergaat (‘want uit die rijen vaten kunnen nooit de miljoen flessen sherry komen die deze bodega verlaten'), enzovoorts, enzovoorts.
De man die zijn neus liet verzekeren voor vijf miljoen, geeft voorts als proefnotitie van een Pedro Ximénez:'Neus van een leren jack. Hoestsiroop. Smaakt naar afgewerkte motorolie.' Wie zoiets schrijft over een rijke zoete wijn die pleegt te geuren en smaken naar chocolade en koffie, moet zijn neus niet verzekeren - maar vervangen."

ilja gort la tulipe


Ik heb de indruk dat die twee het niet zo goed met elkaar kunnen vinden.....Lachend

Commentaren

heb aan je 2 ken wijn companen volgende info beloofd... (scusa dat het wat laat is)
Beste wijnliefhebber,

Staat u ook wel eens voor het wijnrek in de winkel, twijfelend welke wijn te kiezen? Honderd etiketten die om uw aandacht schreeuwen en maar budget en dorst voor eentje?

Onze laatste proeverij van dit proefjaar is helemaal gewijd aan dat gevoel. We verkennen samen de wereld van de wijnlabels met "te gekke labels" als motief.

Er zijn nog een drietal plaatsen ter beschikking voor gasten. Contacteer Karl (ondervoorzitter@commanderij.com of GSM 0476 64 69 66) als je wil deelnemen. Meer info onderaan.

www.commanderij.com

Gepost door: kaat | 05 mei 2008

we komen met plezier die rare etiketten bekijken. en proeven wat erachter zit natuurlijk. amusante kijk op wijn alleszins.
PS de ondervoorzitter is al op de hoogte.

Gepost door: Frédéric | 05 mei 2008

da's pas fijn nieuws ;-)

Gepost door: kaat | 05 mei 2008

Vinoo Wine Taste Event in The Factory met o.a. Ilja Gort [b]Wijnand de Wijlen Wijnprof[/b] onderbreekt countdown naar [b]Vinoo[/b]'s nieuwe website:

http://www.youtube.com/v/0t9IpUYdMOY&hl=nl&fs=1"> name="allowFullScreen" value="true">http://www.youtube.com/v/0t9IpUYdMOY&hl=nl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

http://nl.youtube.com/watch?v=0t9IpUYdMOY

Gepost door: Wijnand de Wijlen Wijnprof | 12 november 2008

De commentaren zijn gesloten.