13 april 2008

Châteauneuf-du-Pape: Clos de l'Oratoire des Papes 2005

De 13 druivensoorten die in Châteauneuf-du-Pape, Côtes du Rhône, gebruikt mogen worden uitgelegd door sommelier Fabrice Langlois, Château de Beaucastel:
 

Mijn laatste wijntip ( zie
hier ) was deze  Châteauneuf-du-Pape, Clos de l'Oratoire des Papes 2005 van het fantastische wijnjaar 2005. Hier mijn proefnotitie:

Geproefd op 17-18 graden en de wijn stond al een dag open. Rood/paarse  kleur, geconcentreerd jong rood fruit in de neus maar zeker niet jammy maar eerder met één en al finesse en elegantie, kruidnagel, potlood en wat zoethout. Zeer mooie neus. In de mond een medium volle aanzet met kersen en bessen. Ook in de mond komt die finesse terug. Tannines zelfs al lichtjes verweven en absuluut niet agressief, wel iets droogtrekkend. In de afdronk komt wat hout en zouthout naar voren. Nu al een plezier om te drinken maar deze Clos de l'Oratoire des Papes gaat zeker nog beter worden. Over 1,5 jaar weer eens proberen. Karaferen, 17,5pnt, 14.99 Euro in de Carrefour. Uitstekende prijs/kwaliteits verhouding.

Laatst las ik een aanbeveling om bij een elegante Châteauneuf-du-Pape een omelet met truffels te eten dus deze wijn lijkt me daar geknipt voor.

Copy chateauneuf du pape clos de l oratoire 2005

 

Commentaren

Châteauneuf du Pape Dank je voor de PN. Ik ben blij dat ik de laatste(?) flessen heb kunnen kopen. Leuk vooruitzicht, wel zonder truffels denk ik :-)

Gepost door: John | 13 april 2008

Ch. neuf du Pape Voor de liefhebbers nu in Nederland bij Makro de '95 in aanbieding voor 12,50 excl btw 19%

Gepost door: Theo Stel | 27 april 2008

Ch. neuf du Pape Sorry, moet zijn 2005

Gepost door: Theo Stel | 27 april 2008

Kist Scherpe prijs, koop een kist Theo, daar ga je nog lang veel plezier van hebben.

Cheers,

Gepost door: Vinama | 27 april 2008

clos de l'oratoire 05 ik heb je raad gevolgd: 1,5 jaar laten liggen. gisteren en vandaag gedronken.
donkere compacte kleur. eerste neus ingetogen (kwam uit een koude kelder). na een half uurtje kan ik in feite volledig overschrijven wat je toen in april 08 zei. dat "iets droogtrekkend" is ondertussen wel verdwenen. komt zeer jong over en wat mij vooral opvalt, het is geen blockbuster, het is ingetogen kracht, met veel fruit, géén confituur, finesse troef. 's anderendaags is die nog mooier, de neus is opengebloeid. kracht in een fluwelen jasje.
ik had slechts één fles, ze is op! aan alle bezitters van zo'n fles, jullie zijn gelukzakken!! maar haast je vooral niet.

Gepost door: Frédéric | 13 januari 2010

Telepathie Frédéric ik heb afgelopen weekend dezelfde fles gedronken! Ga helemaal akkoord met je PN. Absoluut karaferen deze wijn op dit moment.

Ik heb nog een doosje liggen en wil wel een fles met je ruilen.

Gepost door: Vinama | 15 januari 2010

ha,

Leuk dit te lezen , had er zeker 5 kisten van maar jammer genoeg allemaal op.
Twijfel nu behoorlijk omdat het 07 jaar bij de makro een stuk duurder is en iets minder punten krijgt dan de 05. (cellartracker.com)

Gepost door: tom | 08 augustus 2011

Tom, flesje 2007 kopen en gewoon zelf proberen.

Gepost door: Vinama | 08 augustus 2011

De commentaren zijn gesloten.