20 maart 2008

Vinama in de prijzen bij Dutch Bloggies 2008

Tot mijn prettige verbazing heeft Vinama gisteren een prijs in de wacht gesleept bij de Dutch Bloggies 2008 verkiezing. De Dutch Bloggies zijn de jaarlijkse verkiezingen voor de beste weblogs van Nederland.

De Dutch Bloggies bestaat uit 18 categorieën en de awards worden door een vakjury verkozen. Het publiek heeft de mogelijkheid om de Meest Populaire Weblog te kiezen. De verkiezing bestaat uit meerdere rondes.

Omdat er nog geen categorie "Eten en Drinken" bestond ( vanaf volgend jaar wel heeft men nu besloten ) deed Vinama mee in de categorie "Alles wat verder nog mogelijk zou zijn als eigen categorie".

Het Jury rapport voor deze categorie:

"
Deze categorie vond de jury een moeilijke. De nominaties waren een samenraapseltje van allerhande weblogs die misschien ook best wel in andere categoriën hadden gepast, of juist ook wel niet.

Opvallend in deze categorie waren de aanmeldingen van weblogs over eten en drinken. Deze weblogs pasten inderdaad moeilijk in andere categoriën, zodat de organisatie van de Dutch Bloggies inmiddels besloten heeft om volgend jaar een nieuwe categorie 'Eten en Drinken' toe te voegen.

De Dutch Bloggie in deze categorie gaat naar een weblog geschreven door een enthousiasteling met verstand van zaken.

Geschreven vanuit een Bourgondische levensstijl, met kennis van wijnen in de breedste zin des woords, met een duidelijke, vaak humoristische en boeiende manier van schrijven neemt de schrijver je mee in zijn wijnwereld. Die wereld bestaat uit proeverijen en wijnreizen.

Het bereik van een weblog is een taalgebied, een lezerspubliek houdt niet op bij een fysieke grens. Weblogs informeren over die fysieke grenzen heen, vinden elkaar binnen hun taalgebied, en waar ze gelijke interessegebieden hebben vinden ze elkaar ook vrij eenvoudig.

Een Nederlandse vinoloog heeft wijnboeken en een Vlaamse vinoloog heeft een wijnkelder, wordt wel eens gezegd. En elke Nederlandse wijnenthousiast weet best dat wat we hier een proeverij noemen in Vlaanderen een degustatie heet.

De Dutch Bloggie in deze categorie gaat naar een Vlaams weblog dat pas live ging in augustus 2007.

De Bloggie in deze categorie gaat naar VINAMA."


Beste Juryleden en lezers van Vinama, allemaal ontzettend bedankt! Het doet me goed om al het positieve commentaar te lezen en het is met plezier dat ik in "mijn pen" kruip om voor jullie te schrijven. Veel leesplezier!

Een speciale pluim voor de jury die het gedurfd heeft om over de grenzen te kijken en een Dutch Bloggie aan een Vlaamse blog heeft durven toekennen. Super!  

En ja, om het te vieren zal ik natuurlijk een lekkere fles opentrekken......

Cheers,
Vinama

Champagnefles kurk eruit vliegen

18:34 Gepost door Vinama in Wijn actualiteit | Commentaren (16) |  Facebook | |  Print

Commentaren

Gefeliciteerd Gefeliciteerd met dit mooie teken van waardering. Je verdient het ten volle. Doe zo verder.

Gepost door: Carl | 20 maart 2008

hipperdepipperdepip
HOERA!
(zoon die net 5 is geworden... zit nog wat in die stemming ,-) )
maar in elk geval: 1 DIKKE proficiat!

Gepost door: kaat | 20 maart 2008

Gefeliciflapstaart! Heel mooi, hoor!

Gepost door: Frank | 20 maart 2008

Proficiat Van harte!

Gepost door: Aldo | 21 maart 2008

Van harte proficiat! Fijn, wanneer je zo een bevestiging krijgt en weet dat je niet voor niets bezig bent. Ga zo door!

Gepost door: food fan | 21 maart 2008

Proficiat Volg deze blog al een tijdje maar had nog nooit een reactie gepost. Dus bij deze: proficiat met de prijs en je onderhoudende blog!

Gepost door: NCO | 21 maart 2008

terecht! Ik weet niet welke de concurrentie was, maar het is hoedanook zeer verdiend. Terecht is ook al de positieve commentaar die de jury geeft bij zijn motivatie voor de prijs. Mooi zo!

Net als bij wijn: commentaar leveren is wel leuk, maar als het goed is, moet het ook gezegd worden!

Gepost door: Peter | 21 maart 2008

Proficiat met de terechte prijs!

Gepost door: chateaubrys | 21 maart 2008

weeral in de prijzen vorig jaar in de prijzen (Ken Wijn), nu in een andere categorie, wat wordt het in 2009 ? Respect man!

Gepost door: Frédéric | 21 maart 2008

Santé Heel goed! Ik kan me helemaal in vinden in het commentaar van de jury. Ga zo verder.

Gepost door: Jack | 21 maart 2008

Yep! Van harte proficiat! Laat ons wel weten welk flesje je gekraakt hebt hè! :-)

Gepost door: disaster | 21 maart 2008

voorwaar, voorwaar een prijs om trots op te zijn, U bent een waardig winnaar. ik bekeek de laureaten in de andere categoriën van dutch bloggies, en U bent in zeer fraai gezelschap

ficiat!

Gepost door: blogposter | 21 maart 2008

Van harte gefeliciteerd, het was een leuke avond en misschien vind je leuk om het terug te zien, ik heb een kort video verslag van 17 minuten gemaakt :

http://madbello.nl/?p=1579

Gepost door: madbello | 22 maart 2008

Proficiat! Doe zo verder... Zeker verdiend, tijd is ook daarvoor genomen! Een degustatie, een gezellig moment met vrienden of andere gelegenheden om een lekker fles open te trekken dat verdeeld u zeker met uw lezers. Leuk!

Gepost door: Kate | 22 maart 2008

Nogmaals proficiat ... van het Skynet Blogs-Team.

We hebben vandaag voor een link op de homepage gezorgd, vanaf morgen zal er de nodige aandacht aan deze glansrijke zege worden besteed op http://allesoverde.skynetblogs.be/!

Geniet ervan,

Jeroen

Gepost door: Proficiat! | 25 maart 2008

THANKS! Dank jullie allemaal voor deze super toffe reacties.

THANKS!

Cheers,
Vinama

Gepost door: Vinama | 25 maart 2008

De commentaren zijn gesloten.