04 december 2007

Guide Vins de Provence 2007/2008

Is het toevallig of mijn lot? Net voordat ik een fles witte wijn uit Bellet wou gaan kopen kwam ik in een krantenkiosk waar ook boeken werden verkocht een wijngids tegen over de Provence: "Guide Vins de Provence 2007/2008".

Een compleet boekwerk van 250 bladzijden, rijk geïllustreerd met 600 proefnotities en waarin wijnen beschreven worden uit Bellet, Bandol, Cassis, Coteaux Varois, Sainte Victoire, Frejus, Côtes de Provence, Coteaux d'Aix en Provence, Palette en Les Baux de Provence en dit alles voor 15.00 Euro.

guide vins de provence 2007 2008


Naast een algemene uitleg over het wijndomein en de eigenaar ook gedetailleerde info over de vinificatie van de wijnen, percentages druivensoorten die gebruikt zijn, bodemsoort, rendement, prijsindicatie, etc.....

Een boek wat je meer inzicht geeft over een regio die vaak onderbelicht is en waar ook zeer mooie wijnen vandaan komen. En indien je in deze regio aanstaande zomer op vakantie gaat is dit boek zeker zijn geld waard.

domaine paternel cassis


Commentaren

Hartelijk dank op voorhand! Kan je dit boek eens inscannen en integraal op je blog plaatsen?


(of geef me anders het adres van die kiosk eens door...)

Gepost door: vinejo | 04 december 2007

WijngidsProvence Dat scannen van die 250 pagina's wordt een moeilijk verhaal :-)

Ik heb het boek in Frankrijk gekocht maar ik neem aan dat het binnenkort ook wel in België te verkrijgen is bij Filigranes in Brussel of de FNAC.

De gids wordt uitgegeven door Nustrale en je kan hem on-line bestellen op http://www.guidevins.com/

Gepost door: Vinama | 05 december 2007

De commentaren zijn gesloten.