10 oktober 2007

MegaVino, 25.000+ flessen wijn

megavinoMegavino, de grootste wijnbeurs van België staat weer voor de deur. Sinds vorig jaar is Megavino weer terug na enkele jaren van afwezigheid. Reden was geloof ik dat er op een gegeven moment meer zatte mensen rond liepen dan geinteresseerde wijnliefhebbers en kopers. Vorig jaar was ik van de partij en het is absoluut de moeite waard. Er waren toen 240 exposanten uit 21 wijnlanden aanwezig dus volop keuze en dit jaar worden het zelfs 260 exposanten. Aangezien ik had gehoord dat het op de zaterdag en zondag nogal druk kan zijn ( de beurs is open voor het grote publiek ) ben ik op vrijdagavond gegaan. Qua drukte was het goed te doen en ik heb mijn ellebogen niet hoeven te gebruiken om mijn glas vol te krijgen. Aangezien er veel te proeven is, kun je het beste van te voren al bedenken wat je wil gaan proeven b.v. specifieke landen of wijnproducenten/leveranciers. Doe je dit niet dan is de kans groot dat je er verloren rond loopt.

Aangezien Duitsland dit jaar het gastland is met een stand van 450m² een 40tal exposanten zal dit zeker één van mijn doelen zijn.  De rieslings uit Duitsland staan momenteel overal in de spotlights vanwege hun kwaliteit en indien je dit nog niet hebt ontdekt moet je ze op Megavino zeker gaan proeven. Persoonlijk heb ik naast de witte ook al mooie rode ontdekkingen gedaan zoals wijnen van de spätburgunder (Pinot noir ) en de frühburgunder en ben ik zelfs een beetje fan aan het worden van dit type wijnen.  De kwaliteit van de Duitse wijn is al sinds jaren in de lift en de tijd dat Duitse wijn enkel de halfzoete Moezelwijntjes voorstelde die niet te drinken waren is (gelukkig) al lang voorbij. 

deutsches weininstitut
Klik op de foto van het Duitse Wijninstitut voor een 50% kortingsbon voor Megavino.

Naast de welbekende wijnlanden Frankrijk ( één gezamelijk stand van 150m²), Spanje, Portugal, Italie, Zuid-Afrika en Australië zullen ook de minder bekende wijnlanden aanwezig zijn zoals Griekenland, Israël en Georgië. Interessant om eens wat anders te proeven.

In totaal zullen er meer dan 25.000 flessen wijn open getrokken worden tijdens het Megavino weekend. Naast wijn proeven kun je ook nog workshops bijwonen, zijn er becommentarieerde proeverijen en kun je gerechten proeven. Er zijn ook gelegenheids restaurants waar je een hapje kunt eten ( vorig jaar aanvaarde ze enkel contant geld dus wees gewaarschuwd ).

En heb je dan toch nog niet genoeg contant geld bij je dan kun je altijd naar de Delhaize stand gaan want daar kun je hun kant-en-klare maaltijden van bekende chefs proeven en dit uiteraard gecombineerd met Duitse wijnen. En er is ook nog een "Première": er komen drie nieuwe zuurkoolschotels bij Delhaize van een Duitse topchef die exclusief op Megavino worden voorgesteld.

Ik heb trouwens nog nergens een lijst van exposanten gevonden ( behalve de Duitse exposanten op de site van het Duitse Wijninstituut ). Heeft iemand al een volledige lijst gezien?

Wanneer:
Van vrijdag 19 tot maandag 22 oktober 2007
Paleis 3, Brussels Expo (Heizel)

Openingsuren:
vrijdag van 18 tot 23u00
zaterdag van 12 tot 20u00
zondag van 10 tot 19u00
maandag van 10 tot 18u00

Toegang:
10€, degustatieglas en beurscatalogus met plan inbegrepen
Als je met je Visakaart betaald krijg je een korting. Zie ook de 50% kortingsbon hierboven.

Meer info en het programma op: http://www.megavino.be/

Commentaren

Nog iemand die Duitse rode wijnen weet te apprecieren. Späts en Frühs zijn zeker lekker en de moeite. Ik moet zeggen dat ik Sankt Laurent nog intrigerender vind en al heel wat Dornfelders geproefd heb die tot de absolute top behoren.
C ya on Megavino?

Gepost door: Amaronese | 11 oktober 2007

Ook ik ben vorig jaar naar Megavino geweest (maandag) en vond het er bijzonder interessant. Dit jaar ga ik zeker opnieuw (weer op maandag). Een aanrader!

Gepost door: patrick | 19 oktober 2007

Voor maandag Patrick ik heb 25 van mijn Megavino favorieten op een rijtje gezet. Het was weer zeer interessant gisteren en gelukkig niet te druk.

Gepost door: Vinama | 20 oktober 2007

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.