07 oktober 2007

Ik ben eigenlijk net zoals al die vrouwen

Ook ikzelf heb nogal eens het verwijt gemaakt dat als een vrouw in een schoenen-, kleding-, of handtassenwinkel binnenloopt ze nooit met lege handen naar buiten komt. Dit is natuurlijk gebaseerd op eigen "onderzoek" en is voor veel vrouwen ( even generaliseren ) wel waar. De mannen die dit lezen kennen natuurlijk allemaal de middagen dat je samen met je vriendin/vrouw gaat winkelen en van de ene winkel naar de andere gaat totdat je er hoofdpijn van krijgt althans dat gebeurde bij mij. Het eerste uur had ik er echt geen probleem mee en ging ik zonder boe of bah mee. Het tweede uur begon ik me al te ergeren en als er nog een derde achteraan kwam had ik dus echt barstende koppijn ( tja, hoe hield ik het zolang vol ).

Maar als ik heel eerlijk ben, ben ik eigenlijk net zoals al die vrouwen. Weliswaar niet in het soort winkels die ik hierboven genoemd heb maar als het om wijn gaat dan ben ik net als een vrouw in een schoenenwinkel. Ook al heb ik 100 paar schoenen, eeuuhhh flessen wijn bedoel ik, toch vind ik nog altijd iets wat ik niet heb en ik natuurlijk niet kan laten liggen en dus moet kopen. Ik hou ervan om wijnwinkels in te lopen en te zoeken naar koopjes, onbekende druivensoorten, topwijnen, de beste prijs/kwaliteits verhouding of gewoon iets wat ik niet ken en wel eens wil proberen. Ik kom dan ook nooit met lege handen uit een wijnwinkel en dus vrouwen, ik begrijp jullie helemaal en ben dus de laatste om commentaar te geven op jullie koopgedrag. Nog erger is het met mij gesteld op wijnproeverijen waar ik ook altijd wel iets tegenkom waarvan ik vind dat het een aanvulling op mijn wijnkelder is en dus is de kofferbak nooit leeg als ik terug naar huis rij.

En dan heb ik het nog niet gehad over de vakanties waarvan de bestemming toevallig altijd in een wijnstreek ligt en er dus natuurlijk wel een paar wijndomeinen bezocht worden. En dan op de terugweg naar huis, ja surprise...., die gaat ook door een wijnstreek of twee dus dat zou toch zonde zijn als je daar niet even stopt om te proeven want wie weet kom je hier nooit meer ( ik weet wel beter natuurlijk ). Uiteindelijk kom je dan voor een logistiek probleem want op een gegeven moment kun je gewoon geen wijn meer kopen want de auto zit ondertussen bomvol.  

Een jaar of twee geleden had ik me voorgenomen om in plaats van dozen wijn van één wijn te kopen ik zou gaan minderen ( ja het is net zoals een sigarettenverslaving ) en dus maar 2 of 3 flessen zou kopen van één en dezelfde wijn. Een hele tijd ging dat goed maar dan kom je toch weer iets tegen wat zo goed en lekker is dat je denkt het zou toch wel zonde zijn als ik hier niet meer dan 2 of 3 flessen van zou kopen ( klinkt dit bekend in de oren?).  

We zijn nu begin oktober en de zomervakantie ( in Frankrijk..... ) is achter de rug alsmede de Foire aux Vins. Momenteel zitten we middenin de golf herfst degustaties die tot het eind van deze maand duren en zie hier het resultaat van de afgelopen drie maanden:
Copy of wijnkelder vinama
Inderdaad, zoals de schoenenkast van een vrouw. Veel, rommelig maar stuk voor stuk de investering waard. De wijn moet gedeeltelijk nog geinventariseerd worden en zijn weg vinden naar een plekje in de wijnkelder. Daar gaat nog even tijd in zitten maar met een glas wijn erbij de zaakjes op orde brengen in de kelder is niet echt een straf.
Af en toe denk ik wel eens, jongen je hebt veel te veel wijn, maar mijn ervaring is ook dat met vrienden over de vloer de voorraad altijd goed slinkt. En wat is er leuker dan samen met je vrienden een paar flessen open te trekken en er samen van te genieten! Misschien moet ik weer eens wat gaan kopen.......

23:00 Gepost door Vinama in Algemeen | Commentaren (5) | Tags: wijn, wijnproeverijen, wijnwinkel, foire aux vins |  Facebook | |  Print

Commentaren

Gvd Zit ik hier al maanden en maanden te schrijven en kom ik nog een wijnblog tegen die ik van haar noch pluim ken. Blijkt ie nog interessant ook ...
De eerste post die ik lees is al meteen een schot in de roos voor mezelf: ik ken het fenomeen. Een wijnwinkel (of boekenwinkel) binnelopen heeft altijd wel als gevolg dat er iemand buitenkomt met zijn handen vol aan 'koopjes', 'interessante dinges' of 'nee, die fles kon ik echt niet laten liggen'. Moet m'n vriendin eens lezen.
Ik neem je link dadelijk op in onze blogs!

Gepost door: Amaronese | 09 oktober 2007

Cheers Thx. Ik heb je link ook opgenomen.

Cheers

Gepost door: Vinama | 09 oktober 2007

Bedankt voor je artikel. Nu gelooft mijn vrouw eindelijk dat ik niet de enige ben wiens kelder overhoop staat of uitpuilt in deze periode.
Ik heb je trouwens net gemist zondag bij Vinikus.

Gepost door: Stef | 09 oktober 2007

Vinikus De drie dozen aan de rechterkant op de foto komen van Vinikus :-)

Gepost door: Vinama | 10 oktober 2007

Het hamsteren om een plotse wijnoorlog te kunnen overleven, klinkt ook mij bekend in de oren.
De mensen van Graperadio (VS) hebben het in hun podcast van 24/09 over de Do's en Dont's binnen de wijnwereld. Zo stellen zij onder meer voor dat je een budget kunt opstellen met daarbij natuurlijk de discipline om je je aan dit budget te houden! Bij mij spoelt die discipline echter snel weg door de keel na een bezoek aan een proeverij of wijnhandel.
Hebben wij als vinofielen geen recht op een variant van het leefloon om te kunnen voorzien in onze basisbehoeften (Margaux, Pauillac, Côte Rotie, etc.)?
Leuke wijnblog trouwens!

Gepost door: Pinot | 12 oktober 2007

De commentaren zijn gesloten.