22 september 2007

Dat kan beter deze Australische wijn....

Na de zeer positieve ervaring met de cabernet sauvignon Vinas de Barancas 2005 van de Hema voor 4,75 hoopte ik ook dat de 2e fles die ik op hetzelfde moment gekocht heb, de Milestone Shiraz, me ook positief zou verrassen. Nou viel dat even behoorlijk tegen. 

Het etiket achterop de fles beloofd het volgende:
milestone shiraz 2006Een echte klapper uit "Down Under", een echte typische shiraz uit South Eastern Australia. Volle, fruitige en krachtige rode wijn, gerijpt op eikehouten vaten die kruidigheid en rood fruit prima weet te combineren. Vlierbes, moerbei, vijgen en kersen een echte menkroes van fruit doorweven met wat zwarte peper, vanille en rooibos.

Ik zou zeggen ze kunnen het mooi verkopen want dit is mijn oordeel: De Milestone Shiraz 2006 uit Australië heeft een doorzichtige rode kleur . Normaliter is een Australische Shiraz zeer donker van kleur, geconcentreerd en ondoorzichtig.  In de neus heeft de Milestone iets van het typische kruidige karakter van de shiraz maar dan ook echt "iets" en niet dat uitbundige aromatische, jammy en confituurachtige van de shiraz . In de mond zit inderdaad rood fruit maar veel te weinig. Het is een schrale wijn die  structuur mist en iets bitter is. Een gewoon en simpel glas wijn. 11,5/20pt. Misschien ben ik iets te streng voor een wijn van 4,25 maar ik vind hem nog 25% te duur.

Een goed advies, ga voor de Vinas de Barancas 2005 in plaats van de Milestone Shiraz. Je betaald een halve Euro meer en je hebt een goed glas wijn.
milestone shiraz 2006 2

16:00 Gepost door Vinama in Geproefd | Commentaren (2) | Tags: vinas de barancas, wijn, hema, milestone, shiraz |  Facebook | |  Print

Commentaren

milestone Ik had twee flessen van die Hema Syrah Milestone 2006 gekocht: de eerste viel wel mee, met een typische Syrah neus (pruimen en kruiden), genoeg concentratie, en voldoende lengte, de andere was inderdaad een stuk zwakker. dus een twijfelgeval, ja, maar je broek scheuren doe je er niet aan. Wel bvb aan een ander Syrah, een zwitser uit de Valais (domaine Valloton), voor een dik 20 euro, die opviel door zijn onopvallendheid. Nu ja, ik heb ook twee flessen van die zwitser, misschien valt die tweede wel mee !

Gepost door: Frédéric | 26 september 2007

Hah, Fré "...die opviel door z'n onopvallendheid."
Mooi!

Gepost door: vinejo | 29 september 2007

De commentaren zijn gesloten.