11 september 2007

Nog een ouwe adelijke......Pinot Noir

Stefaan Van den Bossche van Divino in Dendermonde koopt hier en daar oude kelders op en verkoopt dit dan op veilingen of in zijn eigen winkel. Hij heeft dus een grote collectie oude wijnen waarvan hij er helaas te weinig in zijn winkel legt maar het volledige gamma is consulteerbaar op zijn website.
Het risico met het kopen van oude wijnen is natuurlijk de vraag zijn ze nog te drinken of niet? Je zult dus goed moeten weten of het een goed wijnjaar was of niet, kan die wijn zo lang kan blijven liggen, wat is de reputatie van de wijnboer, in welke condities is de wijn bewaard geweest en je zult iets van de actuele marktwaarde moeten weten om te voorkomen dat je teveel betaald.
Copy of savigny les beaune les bourgeots 1996


In Juni vorig jaar was ik er voor een degustatie van zijn "actuele" wijnen en zag daar toen tussen zijn oude collectie een fles Savigny Les Beaune 1e Cru Les Bourgeots 1996 van Simon Bize liggen ( 25 Euro ). Meenemen dacht ik want dat kan wel eens iets moois zijn. Zaterdag heb ik hem opengetrokken bij een wilde eend met pleurottes en het was een fantastische fles. Voor zijn 11 jaar deed hij nog jong aan met frambozen in de neus en bosgeuren, natte bladeren en zeer expressief. In de mond heel evenwichtig, een mond vol en een lange afdronk. Eén van die flessen waarvan je achteraf zegt "Had ik er maar meer van gekocht" je kent dat waarschijnlijk wel. Op de website van Divino heb ik gezien dat er nog 10 flessen van zijn dus ik moet er weer eens snel langs.

Voor de volledige lijst van oude wijnen: Divino 

De commentaren zijn gesloten.