03 september 2007

Het sprankelt, het is lekker en is niet Frans......Crémant de Luxembourg

Het hoeft niet altijd Champagne te zijn als je een mousserende wijn wilt drinken. Het is wel even goed zoeken naar een kwalitatieve schuimwijn die niet uit de Champagne komt want er is een hoop rotzooi op de markt. Allemaal teren ze mee op de goede naam van "methode traditionelle" die refereerd naar de methode zoals men Champagne maakt. In Frankrijk zelf zijn er zeker interessante "Cremants" te vinden zoals die van de Elzas en van de vrij onbekende Jura. Maar we kunnen dichterbij huis blijven namelijk bij onze buren in Luxemburg. Bernard Massard en Poll-Fabaire zijn de referenties voor de crémant-de-Luxembourg.  

Copy of bernard massard 2002


Cuvée de L'Ecusson 2002, Bernard Massard, Luxemburg:  Gemaakt van Pinot blanc en Riesling. Een aangename neus met mineralen, perziken en noten. In de mond brioche, broodkruim, citrus, frisse zuren en een lange afdronk. Daar het een mooie volle wijn is zou ik hem niet als aperitief drinken maar eerder bij de maaltijd.  9,95 Euro bij Fourcroy, 16.5/20pt.

De commentaren zijn gesloten.