19 augustus 2007

Sushi en wijn, welke combinatie?

Sushi, ik zou het wel iedere dag willen eten. Heerlijk vind ik het. Maar wat drink je er nu bij? Een droge sherry of een witte wijn ja, maar welke? Na veel experimenteren is er één wijn die er voor mij uit springt en dat is de Grüner Veltliner uit Oostenrijk. Deze wijn blijft absoluut overeind bij de rauwe vis, de gember en de sojasaus.
Grüner Veltliner is een witte druivensoort uit Oostenrijk waar wordt hij ook "Der Grüne" wordt genoemd, en waar hij de meest geplante druivensoort is. Typisch voor deze druivensoort zijn aroma's van peper, citrus en hij heeft een hoge aciditeit.

sushi-poster-glow
  
Grüner Veltliner Loisiumwiengarten 2005, Karl Steiniger: frisse neus, citrus, mineralen, peper, granny smith appels, in de mond ook weer iets van zure appels, fris, veel rijpe zuren zeker niet agressief, citrus in de afdronk, heerlijk bij sushi.  10.00 Euro bij Maxi Vins en Bewine. Winespectator:88/100pt, Vinama: 15/20pt

Commentaren

Hallo Als ik deze blog bekijk dan krijg ik zin in een glasje wijn ... sweet dreams..

Gepost door: Athea | 20 augustus 2007

Deze laatste maanden heb ik sushi een paar keer gegeten maar zeker niet met die aangepaste wijn... dus dat moet ik zeker nog proeven! Bedankt

Gepost door: Kate | 20 augustus 2007

De commentaren zijn gesloten.