17 augustus 2007

Chateau de Lastours 2004

Naar aanleiding van mijn bericht; "Slapen tussen de wijngaarden in Corbières...." kreeg ik de vraag om eens een goede Corbières wijn te bespreken.
Ik kan me nog goed herinneren dat toen ik ongeveer 17 was en ik met vrienden eens een feestje organiseerde zonder dat de ouders er iets vanaf wisten en we altijd wijn kochten uit het promotie mandje van de wijnwinkel. De Corbières wijn was permanent in de promotie voor nog geen 1 Euro de fles. Het was natuurlijk ongelooflijke bocht die wijn en eigenlijk niet te drinken, typisch voor de Corbières uit die tijd. De laatste 20jaar heeft er echter een grote kwalitatieve revolutie plaats gevonden in de Corbières en gaat men voor de kwaliteit in plaats van de kwantiteit met als resultaat dat er prachtige wijnen te vinden zijn aan een interessante prijs.

Een van de domeinen die de kwaliteit op de kaart zetten is Chateau Lastours gelegen tussen Portel des Corbières en Villesque des Corbières. Het domein is lange tijd in handen geweest van een oud Dakar rally rijder en de race is er zelfs al enkele malen gestart. Op het domein is er een prima restaurant "de Bergerie". In 1999 heb ik het domein voor het eerste bezocht en heb toen meteen de "L de Lastours 1995" geproefd die op een blinde proeverij enkele 1e Grand Cru's uit de Bordeaux had verslagen ( hoe is het mogelijk zou je denken ). Vorig jaar heb ik er de Cuvée Simone Descamps gekocht en deze week geproefd.

Copy of de lastours 2004


Chateau de Lastours, Cuvée Simone Descamps 2004, Corbières: 50 % carignan, 20 % syrah, 30% grenache. In de neus krachtig zwart fuit zoals cassis, bramen en wat vanille, aangenaam en geeft de indruk nog een jonge wijn te zijn met potentieël. In de mond komt het krachtige rode fruit uit de neus op een ronde manier terug, tannines zijn al zeer goed geintegreerd. Volle wijn met een lange kruidige afdronk, goed glas wijn, nu al op dronk maar zal nog verbeteren de komende twee jaar. Karaferen. Gerecht: Lasagne, haas, tournedos, lams kotelet,gevulde tomaten. 8.00 Euro, 16/20pt.

Voor mij is dit een goed voorbeeld van een mooie kwalitatieve Corbières.

21:30 Gepost door Vinama in Corbières | Commentaren (0) | Tags: chateau de lastours 2004, corbieres |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.